Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης. Είναι μια από τις κρισιμότερες Συνόδους Κορυφής της Ε.Ε. με τη θέσπιση και λειτουργία ενός μόνιμου μηχανισμού οικονομικής στήριξης για την Ευρωζώνη να βρίσκεται στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων. Επίσης αναμένεται να εγκριθεί η τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας προκειμένου να καταστεί δυνατή η θέσπιση του μηχανισμού. Στις 5 μ.μ. στις Βρυξέλλες, η συνάντηση των αρχηγών κρατών και των κυβερνήσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά σήμερα:

Στις Βρυξέλλες  είναι και  ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ . Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο περιθώριος της Συνόδου, θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Χωρίς μπλε λεωφορεία, τρόλλεϋ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό, τραμ και προαστιακό η Αττική.

Απεργούν σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ

Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Αρχίζει σήμερα το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στη χώρα.

Στις 9:30 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γέρακα (Λεωφόρος Γέρακα και Ηρακλείας) ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, θα παρακολουθήσει τους τελικούς αγώνες σχολικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Ανατολικής Αττικής.

Στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, συνεδρίαση παρουσία του νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, με θέματα τον απολογισμό των πυρκαγιών θέρους 2010, και τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από πλημμύρες και χιονοπτώσεις.

Στις 11 π.μ. στα γραφεία του Συνασπισμού (Πλ. Ελευθερίας 1-Πειραιώς), συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), Αλέξη Τσίπρα.

Στις 12 το μεσημέρι, στο Ζάππειο Μέγαρο, εκδήλωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον καρκίνο. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

 Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23), συνάντηση της Επιτροπής Εκπροσώπησης Επίσημων Μεταφραστών του υπουργείου Εξωτερικών.

Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη του νομάρχη Θεσσαλονίκης και νεοκλεγέντα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην Ιερά Μονή τουτ Τιμίου Προδρόμου Σερρών, που υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από πυρκαγιά. Μαζί με τον κ. Ψωμιάδη στη Μονή θα μεταβεί και ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, Θεολόγος.

Στη 1 μ.μ. στις Βρυξέλλες η έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και πρωθυπουργών από 14 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και αρχηγών των κομμάτων-μελών του ΕΛΚ. Παρέμβαση θα κάνει ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

Στις 4 μ.μ. στο κτίριο επί της Ακτής Ποσειδώνος 14-16, Πειραιάς (6ος όροφος), συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά.

Στις 6:30 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολτισμού «Αθηναΐς» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός) το Forum για την Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση-ανοικτή συζήτηση με τους πολίτες στο πλαίσιο της ανακοίνωσης και της ψήφισης του προϋπολογισμού 2011. Την εκδήλωση θα προλογίσει o Γιώργος Αναστασόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του “Forum για την Ελλάδα”, θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Τάκης Μίχας και ομιλητές θα είναι οι: Ανδρέας Ανδριανόπουλος, πρόεδρος του “Forum για την Ελλάδα”, Παναγιώτης Γεννηματάς, επίτιμος αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο, Τρύφων Κολλίντζας, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βύρων Νικολαΐδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου “PeopleCert”, Ιωάννης Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος “Attica Ventures”, Νικόλαος Χαριτάκης, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο ΕΚΠΑ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και απευθύνει χαιρετσιμό η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, Ντόρα Μπακογιάννη.

Στις 7 μ.μ. έως τις 10 η ώρα το βράδυ στάση εργασίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ έχει κηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ Στην στάση συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ μετά από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) – διαγώνιος, είσοδος από οδό Ισαύρων, 3ος όροφος – σεμινάριο περιβαλλοντικού ελέγχου για την εφαρμογή της αρχής: “ο ρυπαίνων πληρώνει” (ΠΔ/148/2009, Οδηγία 2004/35/ΕΚ), διοργανώνει ο ΔΣΘ και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος.

Στις 8 μ.μ . εγκαινιάζεται στη Διπλάρειο Σχολή, Πλατεία Θεάτρου 3, Αθήνα, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, η έκθεση για την ανάπλαση της Πλατείας Θεάτρου. Οι πόρτες της έκθεσης θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2011.