Εισήχθη για την πρώτη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη η ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την πιστοποίηση του προσωπικού οδήγησης μηχανών έλξης και συρμών στο σιδηροδρομικό σύστημα της Κοινότητας.

Παρέχονται δηλαδή πιστοποιήσεις της ικανότητας των μηχανοδηγών να εργάζονται σε έναν ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο κάτω από όμοιες συνθήκες (πιστοποίησης υπηρεσίας και γνώσης) οι οποίες ελέγχονται από όλες τις χώρες με τον ίδιο τρόπο.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπ. Βούγιας, σε μια ενιαία ευρωπαϊκή αγορά δεν είναι μόνο η Ελλάδα η οποία θα δεχθεί μια εισαγωγή μηχανοδηγών που θα δουλέψουν στα δικά μας συστήματα αλλά σε μια μελλοντική προοπτική θα υπάρξει η δυνατότητα σε Έλληνες εξειδικευμένους μηχανοδηγούς να εργαστούν σε μια άλλη χώρα της Ε.Ε..

Επί της αρχής του νομοσχέδιου συμφωνούν όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, ο ειδικός αγορητής του οποίου, Απ. Νάννος είπε πως πρόκειται για οδηγία – απόρροια της Συνθήκης του Μάαστριχτ προσαρμοσμένη στην αντεργατική πολιτική της Ε.Ε..