Με γνώμονα τη σταθερότητα, τη συνέπεια και τη συνέχεια αλλά και με το σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» ο γαλάζιος κομματικός μηχανισμός ανασυντάσσεται, οι τοπικές οργανώσεις ενεργοποιούνται και το εκλογικό επιτελείο αναλαμβάνει δράση, καθώς απαιτείται συσπείρωση αλλά και ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό με γνώμονα τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης ενόψει των εκλογών.

Και μπορεί ο πρωθυπουργός να επανέλαβε από το βήμα της βουλής ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, ωστόσο ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και απαιτείται έγκαιρη προετοιμασία καθώς η εκλογική αναμέτρηση – όπως όλα δείχνουν- θα είναι διπλή λόγω απλής αναλογικής.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ ίσως η πιο κρίσιμη συγκέντρωση του κρατικού μηχανισμού ο οποίος θα κληθεί χέρι-χέρι με την κυβέρνηση να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές και σε ένα αποτέλεσμα που ζητούμενο θα έχει η δεύτερη κάλπη να οδηγήσει στην αυτοδυναμία.

Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, πρέπει στην βάση του κόμματος να γίνει reset. Η επανεκκίνηση είναι ίσως η πιο δύσκολη αποστολή για την ηγεσία της ΝΔ καθώς τα τελευταία 3,5 χρόνια και με πολλές κρίσεις στην πλάτη της (πανδημία, ενεργειακή κρίση, ένταση στα ελληνοτουρκικά) έπρεπε πρώτα να κυβερνήσει.

Οι πρόεδροι ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ θα έχουν στην διάθεσή τους ένα διήμερο για να απευθυνθούν στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και να περιγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης αλλά και οι υπουργοί θα ακούσουν με προσοχή όσα έχει να τους πει η κομματική βάση που αποτελεί την ραχοκοκαλιά του κόμματος.

Το διήμερο αυτό, ηγεσία και μέλη της ΝΔ θα πρέπει να δουν κατάματα τις δυσλειτουργίες στο κόμμα, να γίνει ένα στελεχιακό ξεσκαρτάρισμα αλλά και να είναι αποφασισμένοι η επανεκκίνηση που θα γίνει στο κόμμα να έχει ουσία και να μην μείνει στα λόγια.

«Θα πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι να ακούσουν ακόμα και σκληρές αλήθειες για συμπεριφορές εκτός γραμμής, οι υπουργοί να ακούσουν παράπονα για κλειστές πόρτες των γραφείων τους και να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι κυβέρνηση και κόμμα πρέπει να γίνουν ένα μέχρι τις κάλπες», τόνιζαν στο newsbeast.gr πηγές της Πειραιώς.

Εκτός από τους υπουργούς που θα μιλήσουν για θέματα των χαρτοφυλακίων τους με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καλώντας τα στελέχη του σε εκλογική εγρήγορση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θυμίσει σε όλους ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα βαθιά λαϊκό που πάντα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες των πολιτών.

Θα ζητήσει από όλους με την κομματική τους ιδιότητα να επισημάνουν στους υποψήφιους ψηφοφόρους του κόμματος ότι η χαλαρή ψήφος στην πρώτη κάλπη που θα γίνει με την απλή αναλογική είναι μια παγίδα που θα ευνοήσει τους πολιτικούς αντιπάλους του κυβερνώντος κόμματος και θα βάλει την χώρα σε περιπέτειες.

Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός θα σημάνει συναγερμό για την πρώτη Κυριακή των εκλογών, καθώς θα είναι όπως θα τονίσει ίσως η πιο καθοριστική και θα έχει το βάρος της τελικής.

Οι εκλογές με την απλή αναλογική θα δείξουν την επόμενη κυβέρνηση και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν θα κρίνουν το μέλλον της χώρας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Σε αυτή την κλειστή συνεδρίαση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στα στελέχη του και θα τους εξηγήσει με ειλικρίνεια τι εννοεί όταν λέει ότι η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι μονοκομματική, αλλά όχι μονολιθική. Με την φράση «κανείς δεν περισσεύει» ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει από τα μέλη της ΝΔ από τους επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων να ανοίξουν τις πόρτες τους σε όσους πολίτες πιστεύουν ότι μόνο με τη ΝΔ μπορεί να συνεχίσει η χώρα την πορεία της προς ένα μέλλον χωρίς εξαρτήσεις.