«Είμαι εδώ, είμαι παρών και θα αγωνίζομαι για τη Θεσσαλονίκη από το Κοινοβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο», δήλωσε ο Κώστας Γκιουλέκας για να δώσει τέλος στις συζητήσεις για το αν θα παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Γκιουλέκας ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τις επιλογές προσώπων και για τα λάθη. Ως λόγους που έφεραν την ήττα  ανέφερε το βαρύ πολιτικό κλίμα, την κόπωση από την 25ετή παρουσία της ΝΔ στη διοίκηση του Δήμου και την υπεξαίρεση στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου. Για την υπόθεση της υπεξαίρεσης κάλεσε το νεοεκλεγέντα δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, να επιμείνει στην πλήρη διαλεύκανση και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους.

Σε ερώτηση αν έχει παράπονο από τη στήριξη της Ν.Δ.  απάντησε «ξέρουμε ποιοι ήταν μαζί μας και ποιοι απέναντι μας», είπε, αρνούμενος να μιλήσει για πρόσωπα.

Επισήμανε ότι ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ως υποχρέωση απέναντι στους ψηφοφόρους του, επειδή το αποτέλεσμα ήταν οριακό. Και παρά το γεγονός ότι η επανακαταμέτρηση έδειξε ευρήματα  που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κατάθεση ένστασης, ήταν πολιτική του απόφαση να μην καταφύγει στα δικαστήρια. Δεν την κατέθεσε για να μη διχάσει και αναστατώσει τη Θεσσαλονίκη, όπως είπε.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θα συγκροτήσει «σκιώδη διοίκηση» στον Δήμο Θεσσαλονίκης από εκλεγμένα και μη στελέχη που θα παρακολουθούν κάθε βήμα της νέας διοίκησης σε κάθε αντιδημαρχία και κάθε τομέα. Η παράταξη του θα κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση. Θα είναι στο πλευρό του Γιάννη Μπουτάρη, όταν οι προτάσεις του ωφελούν την πόλη και απέναντι του, όταν κατά τη δική του άποψη, τη βλάπτουν. Πρόσθεσε ότι δεν θα ανεχθεί καμιά δίωξη και κανέναν ρεβανσισμό σε βάρος εργαζομένων στο Δήμο.

Τέλος, για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε ότι υπάρχει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πρέπει να τηρηθεί.