Στα ελληνικά νησιά εστιάζουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας στηρίζοντας τον πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν και το αφήγημά του ότι βρίσκονται «υπό κατοχή».

Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (9/9) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής παρουσίασε στον αέρα του CNN Turk χάρτη στον οποίο δείχνει τα ελληνικά νησιά τα οποία «βαφτίζει» τουρκικά. Ο εν λόγω χάρτης απεικονίζει και την εμβέλεια των S-300 από την Κρήτη και την Κύπρο.

«Κάποια νησιά, νησίδες και βραχονησίδες είναι υπό κατοχή της Ελλάδας, ενώ δεν τα δικαιούται. Να το επαναλάβω; Είναι υπό κατοχή. Nαι, αυτή είναι η πραγματική κατάσταση» επεσήμανε ο αναλυτής Μετέ Γιαράρ.

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν από την πλευρά του συμφώνησε με την «ανάλυση» συμπληρώνοντας: «Βέβαια, αυτό που λέει ο πρόεδρος, είναι και αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη αντίδραση της Ελλάδας».

Παράλληλα ο Μανώλης Κωστίδης υπογραμμίζει πως Ταγίπ Ερντογάν έχει αφήσει δημιουργήσει ένα νέο αφήγημα τώρα στην Τουρκία, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί πια απειλή για την χώρα και μερικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως το υιοθετούν.