«Απαράδεκτη η δικαιολόγηση πράξης βιασμού στην προσπάθεια να συνδεθεί με το ότι φταίει το θύμα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για τη δήλωση του Μητροπολίτη Δοδώνης, Χρυσοστόμου για τους βιασμούς.

«Αυτές οι απόψεις δυστυχώς όταν ακούγονται μας οδηγούν σε τέτοια εγκλήματα. Το να λέει κάποιος ότι βιάζεται μία γυναίκα γιατί το θέλει απέχει παντελώς από τη χριστιανική πίστη. Δεν έχω ακούσει από Ιεράρχη πιο απαράδεκτη δήλωση» επισημαίνει ο Θάνος Πλεύρης.

Απαράδεκτες και «και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών» χαρακτήρισε η Ιερά Σύνοδος τις δηλώσεις του Μητροπολίτη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για δηλώσεις «απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών. «Ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου. Οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα του βιασμού, πέραν των άλλων, αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο» σημειώνεται.