Τη βεβαιότητά του ότι θα περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο PBS τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνησή του διαθέτει την πολιτική βούληση και την ικανότητα να κάνει κάτι που δε θα τολμούσε να κάνει καμία άλλη κυβέρνηση τα τελευταία 10, 20, 30 χρόνια.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ρουμπινί για ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας, ανταπάντησε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε επιλέξει τη στάση πληρωμών, «αλλά επιλέξαμε – και όχι μόνο στην Ελλάδα – να μην κηρύξουμε στάση πληρωμών και να προβούμε σε αυτές τις πολύ οδυνηρές αλλαγές στην Ελλάδα, προκειμένου να τηρήσουμε τις συμβάσεις με τους πιστωτές μας».

Αναφέρθηκε επίσης στα νομοσχέδια για την πάταξη της φοροδιαφυγής τονίζοντας ότι έχουν ήδη αποτέλεσμα: «η φοροδιαφυγή μειώνεται. Έχουμε μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα, ήδη τους δύο πρώτους μήνες μετά τη θέσπιση της νέας νομοθεσίας. Αυτό μας επιτρέπει να εισπράξουμε χαμένα έσοδα, καθώς η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα, αλλά και μια χώρα με κακοδιαχείριση, ακριβώς λόγω αυτών των προβλημάτων».

Τέλος, αναφερόμενος στην αξιοπιστία της Ελλάδας τόνισε ότι «οι αγορές είναι πολύ ανήσυχες, φοβούνται τους κινδύνους, μετά το 2008. Έτσι, χρειάζονται χρόνο για να δουν κατά πόσο ένα πρόγραμμα, μια κυβέρνηση, μια εταιρεία ή μια τράπεζα είναι αξιόπιστη.
Χρειαζόμαστε αυτό το χρόνο. Μας δόθηκε αυτός ο χρόνος, μέσα από το μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ώστε να προβούμε στις αναγκαίες αλλαγές για τη χώρα μας. Θα έλεγα, λοιπόν, ας δούμε ποια είναι η τάση στην Ελλάδα. Η τάση στην Ελλάδα είναι θετική. Έχουμε μειώσει το έλλειμμά μας κατά 40%. Έχουμε ξεπεράσει το στόχο μας, όπως δείχνει η πρώτη έκθεση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουμε κάνει σημαντικές αλλαγές. Μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, στην παιδεία, στην υγεία. Όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.