Τις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά στην Πεντέλη επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του. Γύρω στις 10:30 το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέληςτο οποίο εκκενώθηκε λόγω της φωτιάς– και συνομίλησε τόσο με πυροσβέστες, όσο και με υπαλλήλους του νοσοκομείου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Newsbeast:

Την Τετάρτη (20/7) Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων για να ενημερωθεί για τις φωτιές και σε δηλώσεις του ανέφερε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

«Είχαμε μια πολύ δύσκολη φωτιά στην Πεντέλη και θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας όλους όσους με αυτοθυσία έδωσαν την μάχη στο πεδίο πρώτα απ όλα τους πυροσβέστες μας τους εθελοντές μας, τους αστυνομικούς μας τους πολίτες. Πολλοί ήταν εκείνοι που αψήφησαν τις εντολές για εκκένωση και έμειναν να προστατεύσουν την περιουσία τους» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Είχε πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά. Ξεκίνησε στην Πεντέλη αλλά μπήκε με ταχύτητα στον αστικό ιστό οι αρμόδιοι έκαναν ό,τι μπορούσαν με έγκαιρη παρουσία και με καλύτερο συντονισμό από ότι είχαμε δει στο παρελθόν. Με αυτή την λογική θα συνεχίσουμε και στις επόμενες. Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για την φωτιά στα Μέγαρα και την Σαλαμίνα. Είμαστε σε μια περίοδο που έχουμε 50-60 φωτιές την ημέρα. Στατιστικά είναι βέβαιο ότι κάποιες θα ξεφύγουν» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση που έγινε στον πρωθυπουργό για τα αίτια της φωτιάς στην Πεντέλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της πυροσβεστικής. Αλλά δεν αποκλείεται ο εμπρησμός».