Δευτερολογία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, με τον πρωθυπουργό να απαντά σε όλα όσα ακούστηκαν από ευρωβουλευτές και να κάνει λόγο για fake news αναφερόμενος ειδικά στον Δημητρη Παπαδημούλη ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα είναι δεύτερη σε θανάτους από κορονοϊό στην ΕΕ προσθέτοντας ότι αυτό είναι ψέμα.

Απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο πρωθυπουργός είπε ότι άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις του για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον διαβεβαίωσε ότι οι προτάσεις μας έχουν πολύ έντονο κοινωνικό πρόσημο όπως η κατάρτιση των ανέργων και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας όπως το «Εξοικονομώ».

Για το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία τόνισε ότι προφανώς κάθε ευρωπαϊκή χώρα είναι ελεύθερη να κινείται όπως νομίζει αλλά πρέπει να λάβουν υπόψιν τους όλες οι ευρωπαϊκές χώρες την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία να απειλεί ευθέως μια χώρα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Αναφερόμενος και πάλι στην Τουρκία τόνισε ότι εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό το 2020 και το ίδιο έκανε και ο Λουκασένκο. «Να μην υιοθετούμε την τουρκική προπαγάνδα σας παρακαλώ ότι η Ελλάδα είναι άκαρδη και σκληρή», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στα όσα ακούστηκαν από ευρωβουλευτές για το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός είπε: «Μιλήσατε για τις εγκαταστάσεις υποδοχής μεταναστών και δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που ήταν. Επισκεφθείτε τη Σάμο και τη Χίο δεν έχουν καμία σχέση με το αίσχος της Μόριας της τότε αριστερής κυβέρνησης που είναι υποτίθεται και ευαίσθητη για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Ιρανό μαθητή που ήρθε ως πρόσφυγας πριν από τρία χρόνια και τώρα πέρασε σε μια από τις καλύτερες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας μας.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας να απαντά σε ευρωβουλευτές ειδικά για το brain drain είπε ότι πολλοί νέοι που έφυγαν από τη χώρα θέλουν να επιστρέψουν γιατί βλέπουν όπως είπε ότι η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Απαντώντας και πάλι στον κ. Παπαδημούλη του είπε: «Πριν από 7 έτη έγινε το δημοψήφισμα από τη δική σας κυβέρνηση που έσπρωξε την Ελλάδα στον γκρεμό από την ευρωζώνη και εσείς κάνατε την κωλωτούμπα που την κάνατε και διεθνώς γνωστή ως λέξη, και καταδικάσατε την χώρα σε άλλα 4 χρόνια σκληρής λιτότητας. Εμείς επαναφέραμε την χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης».

Τέλος για το κράτος δικαίου ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Για το κράτος δικαίου θα το συζητήσουμε αύριο στην Βουλή των Ελλήνων για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Να σας πω ότι δυο από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα παραπέμφθηκαν στο ειδικό δικαστήριο για παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη. Δυο υπουργοί σας λοιπόν θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για παρεμβάσεις. Αφήνουμε τα γεγονότα να μιλούν από μόνα τους αντί να χρησιμοποιούμε το ευρωκοινοβούλιο για να διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις».