Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλητικές δηλώσεις εις βάρος της χώρας μας ενόψει και της Συνόδου του ΝΑΤΟ που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα. Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν με συνέντευξή του τόνισε πως η στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίο είναι παράνομη και πως η χώρα του προβάλλει αυτό το θέμα βάσει των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων.

Μιλώντας στο Haber Turk από τη μια επέμεινε στον ανυπόστατο ισχυρισμό περί παράνομης στρατιωτικοποίησης των νήσων και από την άλλη, επανέφερε τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας». «Εμείς πάντα είμαστε η πλευρά που προσπαθεί να χτίσει κάτι θετικό. Όμως όταν ο άλλος πάει να παραβιάσει τα δικαιώματά μας, τότε παίρνουμε ξεκάθαρη θέση. Η στρατιωτικοποίηση των νησιών είναι ένα από τα κεφάλαια αυτά» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου ύψωσε ακόμη περισσότερο τους τόνους, λέγοντας ότι η Άγκυρα θα δείξει στην Ελλάδα «τι θα συμβεί με τα όπλα στα νησιά». Κατά δήλωσή του, «οι Έλληνες και οι ελληνικές κυβερνήσεις γνωρίζουν πως εμείς είμαστε της εθνικής αντίστασης. Ξέρουν πολύ καλά από ποια παράδοση έχουμε καταγωγή και πώς προστατεύουμε τα συμφέροντα της χώρας. Όταν θα αναλάβουμε την κυβέρνηση θα τους δείξουμε τι θα συμβεί στα όπλα που βρίσκονται σε εκείνα τα νησιά».