Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής και αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν για τα ελληνοτουρκικά, ενώ σχολίασε και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στα συμπεράσματα της Συνόδου για την προκλητικότητα της Τουρκίας το τελευταίο χρονικό διάστημα, είπε πως «επαναλαμβάνω ότι καλυπτόμαστε απόλυτα από τα συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν ομόφωνα και τα οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για τις προκλήσεις της Τουρκίας».

«Την καλούν επίσης να σεβαστεί κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών και να αποκλιμακώσει την ένταση, που καλλιεργεί στην Ανατολική Μεσόγειο ώστε να προαχθεί στην ευρύτερη περιοχή η ειρήνη και η σταθερότητα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, μεταξύ άλλων, σχολίασε το ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και είπε ότι «δεν έχω να πω τίποτα. Έχουμε πλούσιο έργο να κάνουμε και η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά και απερίσπαστη την δουλειά της από την όλη φιλολογία που αναπτύσσεται γύρω της. Θα εισέλθουμε στον τέταρτο χρόνο και θα είναι δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή ανασχηματισμός. Είναι τα δυο αγαπημένα θέματα όταν δεν έχετε κάτι άλλο να με ρωτήσετε».

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη: