Νέες απειλές από την Τουρκία, μέσω του αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι, ο οποίος σε δηλώσεις του από τα κατεχόμενα της Κύπρου μίλησε για τα νησιά του Αιγαίου, λέγοντας ότι η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν.

Ο Οκτάι ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα βλέπει με ελληνοκυπριακά «γυαλιά» το Κυπριακό και στη συνέχεια στάθηκε στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο.

Σε εκείνο το σημείο Οκτάι εξαπέλυσε τις απειλές του, λέγοντας: «Είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας που εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου κατά σαφή παραβίαση των διεθνών συμφωνιών. Εάν δεν γίνει το συντομότερο δυνατό ο αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου, θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των νησιά στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και συμφωνιών».

Μητσοτάκης: Η Τουρκία να ακούσει την ΕΕ και να αποκλιμακώσει την ένταση

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος απέναντι στην Τουρκία για ακόμα μια φορά.

Ο πρωθυπουργός, φτάνοντας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι θα ενημερώσει το ευρωπαϊκό συμβούλιο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ότι η Αθήνα καλύπτεται πλήρως από το προσχέδιο συμπερασμάτων και ζητά από την Τουρκία με σαφήνεια να αμφισβητεί την κυριαρχία της χώρας μας.

«Ελπίζω πραγματικά η Τουρκία να εισακούσει αυτή την φορά τις παραινέσεις γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να μειωθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους δυο μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκλειστική υπαίτιο την γείτονα χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.