Άκρως προκλητική εμφανίστηκε μια Τουρκάλα παρουσιάστρια στη τουρκική τηλεόραση, καθώς έκανε δημόσια έκκληση να μην πάει ο κόσμος το καλοκαίρι για διακοπές στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα «στρατιωτικοποιημένα νησιά» του Αιγαίου.

Η Χαντέ Φιράτ που έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2016, γιατί συνομίλησε μέσω Twitter με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια του τουρκικού πραξικοπήματος, ζήτησε τουριστικό εμπάργκο για την Ελλάδα, ενώ κατηγόρησε και τις ΗΠΑ.

«Αγαπημένοι τηλεθεατές, πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. Επισκέπτεστε αυτά τα νησιά. Κοιτάξτε, αυτά τα στρατικοποίησαν και ασχολούνται με την Τουρκία. Έστω για φέτος, τα χρήματά σας να τα ξοδέψετε στην Τουρκία. Φέτος μην ξοδέψετε τα χρήματά σας στους Έλληνες. Κάνουμε έκκληση», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ανώτατος αξιωματούχος μου είπε πως οι επενδύσεις των ΗΠΑ σε αυτά τα σημεία είναι τεράστιες. Επίσης η Άγκυρα με τίποτα δεν πιστεύει πως αυτό συμβαίνει για τη Ρωσία. Η Ελλάδα πήρε αέρα και υψώνει τείχος και αυτό ενισχύει αυτό το γεγονός. Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στην Ελλάδα όλα τα κεφάλαια και τις δυνάμεις τους».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: