Έντονο διάλογο με τον προϊστάμενο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατά την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων της ΑΑΔΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Πολάκης αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ του είπε χαρακτηριστικά: «Θυμάστε πως κυνηγιόμασταν όταν εμείς με πολιτική απόφαση θέλαμε να δώσουμε τα αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ; Θυμάσαι που εσύ καθυστερούσες να μας δώσεις τα στοιχεία και μιλήσαμε στο «πορτοκαλί» τηλέφωνο σε άπταιστα… γαλλικά για να μας δώσεις τον κατάλογο;».

Ο βουλευτής χαρακτήρισε επίσης «νεφέλωμα» την ΑΑΔΕ και υποστήριξε ότι οι αρμοδιότητές της πρέπει να επιστρέψουν στο σκληρό πυρήνα του κράτους και στο Υπουργείο Οικονομικών «Έχετε προφυλάξει τους πλούσιους και έχετε ξετινάξει μικρούς και μεσαίους. Θυμάστε πόσο καθυστερήσατε τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ και Μπόργιαν μέχρι να έρθει η απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις πενταετίες;» ρώτησε ο κ. Πολάκης τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ.