Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά, ότι ο αναθεωρητισμός «δεν ανήκει στον σύγχρονο κόσμο» και πως πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε φορά, ώστε να υπάρχει «ευρωπαϊκό μέλλον».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τη Βοσνία και συγκεκριμένα το Σεράγεβο, όπου συναντήθηκε με την αναπληρώτρια πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών και Υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Δρ Μπισέρα Τούρκοβιτς.

Σε κοινές δηλώσεις που έκαναν, ο Νίκος Δένδιας διαμήνυσε ότι το Σεράγεβο είναι το κατάλληλο μέρος στην Ευρώπη για να επαναλάβουμε ότι ο ρεβιζιονισμός δεν έχει θέση στον σύγχρονο κόσμο και πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτός από όπου κι αν προέρχεται, προτάσσοντας ταυτόχρονα ότι «πρέπει όλοι να προχωρήσουμε προς το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον, του οποίου η Βοσνία-Ερζεγοβίνη πρέπει να γίνει μέλος».

Επίσης, κατέστησε σαφές, ότι όλοι οι εταίροι των Δυτικών Βαλκανίων θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις εξωτερικές διαβρωτικές επιρροές και να τηρήσουν τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Ειδικότερα, δήλωσε την ικανοποίησή του που η Βοσνία-Ερζεγοβίνη επέλεξε τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, και εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας σ’ αυτή την πορεία.

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν τη βούληση για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, δίνοντας έμφαση στις «αναξιοποίητες δυνατότητες» των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας παρατήρησε πως η δημοτικότητα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού αυξάνεται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, χαιρετίζοντας τον διπλασιασμό των επισκεπτών από αυτή τη χώρα.

Σημειώνεται, ότι το Σεράγεβο ήταν τρίτος σταθμός της περιοδείας του υπουργού Εξωτερικών στα Δυτικά Βαλκάνια ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, στη Θεσσαλονίκη.