Για τον Έλληνα πρόξενο που ήταν επί μέρες εγκλωβισμένος στην Μαριούπολη και την απομάκρυνσή του από την Ουκρανία μίλησε ο Νίκος Δένδιας σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. «Αυτή την στιγμή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα προξένου από την Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ» είπε το μεσημέρι της Τρίτης (15/3).

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως «οι εικόνες που μεταφέρει ο τηλεοπτικός φακός από τις εξελίξεις στην Ουκρανία είναι τραγικές, τις βλέπουμε όλοι και μέσα σε αυτό το πολεμικό πλαίσιο που προεκλήθη από τη ρωσική εισβολή, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και ομογενείς μας και Έλληνες διπλωμάτες».

«Εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς βρίσκονται ήδη στην κατεύθυνση προς Ζαπορίζια»

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αυτή την στιγμή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης του Έλληνα προξένου από την Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ. Και εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς βρίσκονται ήδη στην κατεύθυνση προς Ζαπορίζια. Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Μαζί με τις ευχές όλων μας που τον συνοδεύουν θέλω να πω ξεκάθαρα πως η παρουσία του στην Μαριούπολη και η προσπάθεια του να προστατεύσει και βοηθήσει τους ομογενείς μας, όπως άλλωστε και η προσπάθεια του πρέσβη Φραγκίσκου Κωσταντέλου, του Δημήτρη Δόχτση και του προξένου μας στην Μαριούπολη τιμούν την πατρίδα μας και τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου» ανέφερε κλείνοντας.