Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα επενδύσεων, Χάρης Παμπούκης, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου αύριο θα μιλήσει στο 12ο Ετήσιο Φόρουμ Επενδυτών της εταιρίας Capital Link, που θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Club του Μανχάταν.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Παμπούκης θα έχει επαφές με οικονομικούς παράγοντες και ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ο κ. Παμπούκης και ο Dominique Cerutti, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του NYCE Euronext, θα είναι οι κύριοι ομιλητές στο γεύμα της Capital Link, στο οποίο αναμένεται να παραστούν στελέχη αμερικανικών εταιριών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών, καθώς και εκπρόσωποι δημόσιων οργανισμών και επιχειρηματίες από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Capital Link Νίκο Μπορνόζη, το φόρουμ αποτελείται από τέσσερις ενότητες.
Η πρώτη αφορά την πολιτική της ελληνικής κυβέρνηση στον οικονομικό τομέα και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Αξιωματούχοι κυβερνητικών φορέων θα μιλήσουν για τον τομέα των επενδύσεων στην χώρα μας και για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Η δεύτερη ενότητα αφορά τις αγορές κεφαλαίου, το Χρηματιστήριο Αθηνών και θα έχει ως θέμα, το οποίο είναι και η βασική θεματολογία του φόρουμ: «Επενδύοντας στην Ελλάδα: Μια νέα επενδυτική εποχή, το ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο».

Η τρίτη αφορά τις εταιρίες που αντιπροσωπεύουν διάφορους τομείς και διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως τον τραπεζιτικό τομέα, τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και άλλοι. Η τέταρτη ενότητα αφορά τη ναυτιλία.