Απάντηση γιατί επελέγη η συγκεκριμένη στιγμή για να γίνει διάβημα στην Άγκυρα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ απάντησε ότι όλα αξιολογούνται όταν ρωτήθηκε για τις διερευνητικές με την Τουρκία που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

«Όλες οι προκλήσεις της Άγκυρας απαντώνται αμέσως, όπως έκανε ο υπουργός Εξωτερικών στη Νορβηγία. Η διεθνής κοινότητα κατανοεί το ανυπόστατο των τουρκικών ισχυρισμών και την αγνόηση του διεθνούς δίκαιου. Αυτό αντανακλάται και από τις διεθνείς συμφωνίες που συνάπτουμε με τις μεγάλες δυνάμεις. Η χώρα μας είναι σε πορεία ενίσχυσης του γεωπολιτικού της αποτυπώματος. Έχουμε απέναντι μας έναν γείτονα που επιμένει στην προκλητική ρητορική και έτσι η άμυνα είναι αυτοσκοπός», είπε ο κ. Οικονόμου.

Απαντώντας γιατί έγινε τώρα το διάβημα στην Τουρκία, ο κ. Οικονόμου είπε: «Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών, είναι σε διαρκή επικοινωνία. η εξωτερική μας πολιτική απαντά στην προκλητική συμπεριφορά επιλέγοντας τον χρόνο και εύρος. Ψύχραιμα και με αποφασιστικότητα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή. Η νευρικότητα της Άγκυρας την χαρακτηρίζει και λόγω της εσωτερικής κατάστασης αλλά και η ενδυνάμωση της χώρας στα εξοπλιστικά».

Τέλος για τις διερευνητικές και αν είναι στον αέρα απάντησε: «Η κυβέρνηση πάντα πιστεύει στην επικοινωνία με την άλλη πλευρά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρατηρούμε την προκλητική στάση της Άγκυρας. Όλα αξιολογούνται. Δεν έχει αλλάξει κάτι για την άλλη εβδομάδα και τις διερευνητικές αλλά εμείς παρατηρούμε την συμπεριφορά της άλλης πλευράς».

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους – Η κυβέρνηση δεν πολιτεύεται με δωράκια»

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή το επίδομα που αναμένεται να δοθεί το Πάσχα στους ευάλωτους, ρωτήθηκε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Η κυβέρνησή μας δεν πολιτεύεται με δωράκια. Η κυβέρνηση με συγκροτημένη πολιτική δυναμώνει το εισόδημα και δημιουργεί προϋποθέσεις για να βρίσκει ο κόσμος δουλειά. Στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας όπως με την στήριξη που παρείχε μετά τις ανατιμήσεις στον τομέα της ενέργειας. Μπορούμε να παρέμβουμε και να στηρίξουμε τους πολίτες ανά πάσα στιγμή πάντα στα πλαίσια δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και της δημοσιονομικής σταθερότητας. Από αυτό εξαρτώνται οι αποφάσεις και το εύρος των μέτρων και πότε θα γίνει», τόνισε.