Με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε τη Δευτέρα (14/2) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας οι οποίοι συζήτησαν τις Ανατολική Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπό φως των πρόσφατων προκλητικών δηλώσεων των Τούρκων αξιωματούχων και οι εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στο Twitter.

Συνάντηση με τον πρέσβη της Βραζιλίας Roberto Abdalla πραγματοποίησε επίσης τη Δευτέρα (14/2) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω σύσφιγξης των δεσμών Ελλάδας-Βραζιλίας, η ενίσχυση της συνεργασίας εντός του ΟΗΕ υπό το φως της συμμετοχής της Βραζιλίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και η υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το 2025-2026. Επίσης, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter, έγιναν προετοιμασίες για την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Βραζιλία.