«Δεν έχουμε απλώς έναν υψηλό πληθωρισμό όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat έφτασε στο 5,5% αλλά έχουμε και μια πληθωριστική πίεση που ασκείτε σε πολύ συγκεκριμένες αγορές που καλύπτουν βασικές ανάγκες της κοινωνίας» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105.5». «Για τις αυξήσεις αυτές που πλήττουν πρωτίστως την ενέργεια, τις μεταφορές, την διατροφή, την στέγαση, την ένδυση-υπόδηση, τις βασικές δηλαδή ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, η κυβέρνηση εκτιμούσε ότι θα εξαλειφθούν την νέα χρονιά, γεγονός που φυσικά όχι μόνο δεν συνέβη αλλά η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει» τόνισε ο Αλ.Χαρίτσης.

«Εκτός της πρωτοφανούς διαχειριστικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης, υπάρχει και συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση» τόνισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «επικαλείται η κυβέρνηση τα δημοσιονομικά κόστη για να μην αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να μην μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, δεν το επικαλείται όμως όταν μειώνει τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ για την μεγάλη ακίνητη περιουσία, όταν μειώνει τις γονικές παροχές ύψους 800.000 ευρώ που δεν αφορούν φυσικά τα μικρομεσαία και μεσαία εισοδήματα ή όταν προσφέρει φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις, αφήνοντας εκτός ενισχύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση επιχειρεί με πρωτοφανή τρόπο να φιμώσει τις φωνές αγωνίας των εκπροσώπων και φορέων της πραγματικής οικονομίας όπως είδαμε με την πρόσφατη εξωθεσμική αποπομπή του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κου Χατζηθεοδοσίου».

Καταλήγοντας ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι «Στην δημοκρατία, πολιτικές είναι οι λύσεις για να λυθούν αυτά τα ζωτικά προβλήματα. Η λύση δεν μπορεί να είναι καμία άλλη εκτός από τις εκλογές που θα οδηγήσουν σε προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.