Στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα βρίσκεται από σήμερα Πέμπτη (10/2) έως την Κυριακή (13/2) ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων σε έδρες σχηματισμών, υπηρεσιών, μονάδων και επιτηρητικών φυλακίων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σκοπός των επισκέψεων είναι να ενημερωθεί από τις διοικήσεις για τις τρέχουσες επιχειρησιακές – εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους και να συναντηθεί με τα στελέχη, τους στρατεύσιμους και το πολιτικό προσωπικό.

Σήμερα, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, θα βρεθεί στη Σκύρο, στην 135η Σμηναρχία Μάχης, 22η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων καθώς και σε κλιμάκιο μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV HERON. Ακολούθως, θα επισκεφθεί το επιτηρητικό φυλάκιο στον Άγιο Ευστράτιο, την Τακτική Διοίκηση 41ου Συντάγματος στη Σαμοθράκη ενώ στη Λήμνο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης, στο στρατηγείο 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης, 88ο Τάγμα Υγειονομικού, στο βρεφονηπιακό σταθμό της φρουράς και ναυτικό σταθμό του νησιού.

Στρατιωτικές μονάδες της Ξάνθης επισκέφθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αύριο, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθεί το στρατηγείο 98ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, το επιτηρητικό φυλάκιο «Προβοσκίδας», την κανονιοφόρο Πολεμικού Ναυτικού «Πολεμιστής» αλλά και το ναυτικό παρατηρητήριο του νησιού.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο την ανακοίνωση του υπουργείου θα μεταβεί στα επιτηρητικά φυλάκια σε Ψαρά και Παναγιά και θα ακολουθήσει η Χίος, όπου θα επισκεφθεί κλιμάκια επιφυλακής ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, κλιμάκιο μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ) καθώς και το στρατηγείο 96ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, θα βρεθεί στη Σάμο και θα μεταβεί στο επιτηρητικό φυλάκιο «Ψιλής Άμμου» και το στρατηγείο 79ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο επιτηρητικό φυλάκιο στο Αγαθονήσι, θα συναντηθεί με τοπικές Αρχές και φορείς στους Αρκιούς, θα επισκεφθεί το επιτηρητικό φυλάκιο στο Φαρμακονήσι, το επιτηρητικό φυλάκιο στην Ψέριμο και το επιτηρητικό φυλάκιο «Αγίου Νικολάου» στην Καλόλιμνο ενώ στην Κάλυμνο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο 5/41 Σύνταγμα Ευζώνων και το μνημείο ηρώων πεσόντων αξιωματικών στα ίμια.

Τέλος, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, θα μεταβεί αρχικά στην Κω όπου θα επισκεφθεί το στρατηγείο 80ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, το παράκτιο περιπολικό Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» και το επιτηρητικό φυλάκιο «Σκανδαρίου». Επόμενος σταθμός θα είναι η Σύμη, όπου θα μεταβεί στη διοίκηση Άμυνας του νησιού και το επιτηρητικό φυλάκιο «Αγίου Φανουρίου» ενώ ακολούθως θα επισκεφθεί το μνημείο ηρώων πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο και θα έχει συνάντηση με τη μοναδική κάτοικο κυρά Ρηνιώ (κ. Ειρήνη Κατσοτούρχη).

Παράλληλα, ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με κατά τόπους θρησκευτικές, περιφερειακές και δημοτικές αρχές, καθώς και με διοικητές υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας.

(φωτογραφίες Αρχείου)