Στην Αθήνα θα βρεθεί εντός του επόμενου δεκαημέρου ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών. Ο Σεντάτ Ονάλ θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Κώστα Φραγκογιάννη για ζητήματα «χαμηλής πολιτικής», που υπάρχει προσέγγιση.

Μπορεί στα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν Ελλάδα και Τουρκία να υπάρχει χαώδης διαφορά θέσεων και αντιλήψεων, ωστόσο στα επονομαζόμενα ζητήματα «χαμηλής πολιτικής», όπως είναι για παράδειγμα η οικονομία και το εμπόριο, ο τουρισμός, η ενέργεια, η εκπαίδευση, η ναυτιλία, η υγεία, ο πολιτισμός, η τεχνολογία και η προώθηση της κοινωνία των πολιτών, καταγράφεται μια εμφανώς μεγαλύτερη προσέγγιση.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται εντός του επόμενου δεκαημέρου να αφιχθεί στην Αθήνα ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, ο οποίος θα έχει συνομιλίες για τέτοιου είδους ζητήματα με τον Έλληνα ομόλογό του, αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια της χώρας, Κώστα Φραγκογιάννη.

Όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές, οι δίαυλοι επικοινωνίας παραμένουν ανοικτοί και υπάρχει αισιοδοξία πως οι συνομιλίες θα πάνε καλά. Θυμίζουμε ότι στον προηγούμενο γύρο επαφών, από τα 25 θέματα της θετικής ατζέντας, οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει σε 17 δράσεις ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, από τις οποίες έβγαιναν κερδισμένες και οι δύο πλευρές του Αιγαίου.