«Εδώ που φθάσαμε πια, καλή συμφωνία δεν υπάρχει, υπάρχει κακή συμφωνία ή χρεοκοπία, αυτό είναι το δίλημμα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε», σημείωσε σε πρωινές του δηλώσεις στο Mega ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε, δεν θέλει να καταναλώσει τον τηλεοπτικό χρόνο αποδομώντας την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης γιατί «η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού». «Αν όμως οδηγηθούμε στην εθνική καταστροφή μιας χρεοκοπίας φοβάμαι ότι κανείς από εμάς δεν θα είναι εδώ να συζητάει αυτά, θα συζητάμε για πολύ χειρότερα πράγματα», τόνισε.

Εκτίμησε ότι και σήμερα ακόμα «υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αυτής της κακής συμφωνίας η οποία έχει μπει στο τραπέζι, συμφωνώ με τον κ. Παπαδημούλη ότι πρέπει να υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις για την απομείωση του χρέους και για την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για συγκεκριμένες παρεμβάσεις βελτίωσης όρων που πραγματικά είναι εξαιρετικά προβληματικοί στο κείμενο αυτό το οποίο κατατέθηκε από τους θεσμούς, ειδικά στο ζήτημα του ΦΠΑ και σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν συνολικά τη φορολόγηση».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τους Ευρωπαίους ταυτόχρονα καλύτερη μεταχείριση στα ζητήματα αυτά και ταυτόχρονα η εθνική πολιτική της κυβέρνησης τουλάχιστον κάποιων μελών της να κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση», διευκρινίζοντας «ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά για παράδειγμα από τα νομοσχέδια που αφορούσαν στη δημόσια διοίκηση, τις πρωτοβουλίες του κ. Κατρούγκαλου περί επαναπρόσληψης, το άνοιγμα της ΕΡΤ, την εντύπωση που δίνετε ότι αυτό το οποίο ενδιαφέρει τελικά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλωμα του κράτους».

«Δίνετε την εντύπωση συνολικά ως κόμμα ότι είστε ασκέρι, δεν είστε κόμμα. Ο καθένας λέει τα δικά του», είπε χαρακτηριστικά για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον Δημήτρη Παπαδημούλης ο οποίος ήταν καλεσμένος στην ίδια εκπομπή.

Αναγνώρισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολιτικό κεφάλαιο αλλά πρόσθεσε πως όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού «θα δείτε πόσο γρήγορα αυτό το πολιτικό κεφάλαιο εξαφανίζεται» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει το πολιτικό αυτό κεφάλαιο «για να μαζέψει τις ακραίες φωνές του κόμματός του» για να δείξει ότι «είναι ευρωπαίος πρωθυπουργός και δεν είναι εκφραστής του ψεκασμένου αντιμνημονιακού αντιευρωπαϊσμού».

Αναρωτήθηκε «τι λύση θα δώσουν σήμερα στο εθνικό πρόβλημα οι εκλογές» και είπε ότι η προσφυγή στις κάλπες σημαίνει ρήξη και πως θα πάει η χώρα στις κάλπες «σε κατάσταση χρεοκοπίας, κλειστών τραπεζών και μιας οικονομίας σε πλήρη παράλυση».

«Εδώ και 4 μήνες ακούμε το παραμύθι ότι επειδή το 36% των Ελλήνων στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Ευρώπη. Τέλειωσαν τα παραμύθια πια. Δεν αλλάζουν οι ισορροπίες στην Ευρώπη υπάρχουν και άλλα κοινοβούλια και άλλοι λαοί που έχουν άλλες απόψεις. Άρα οι εκλογές δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα παρά μόνο την εσωτερική διαχείριση», τόνισε.