Χωρίς να έχει το άγχος της επανεκλογής, αφού λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σάκης Παπαδόπουλος πήρε πριν από λίγη ώρα το λόγο στην Ολομέλεια και τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να αποδεχθεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για την υπόθεση Novartis, που απαλλάσσει από τις κατηγορίες τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

«Θέλω να δηλώσω στη Βουλή ότι το πόρισμα της απόφασης της Δικαιοσύνης για τις υποθέσεις που αφορούν τον ποινικό χαρακτήρα ευθυνών πρώην υπουργών, είμαστε αναγκασμένοι να το αποδεχτούμε γιατί και με όσες υπάρχουν αμφισβητήσεις δεν μπορούμε να το αρνηθούμε».

Πρόσθεσε δε πως η Εξεταστική Επιτροπή που είχε συσταθεί για την υπόθεση Novartis και της οποίας ήταν και ο ίδιος μέλος, εξέτασε τις υποθέσεις των 10 πολιτικών προσώπων και μόνο για τρεις διαπιστώθηκε πως έπρεπε να υπάρχει περεταίρω διερεύνηση, ήτοι του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Εύχομαι να αθωωθεί στο δικαστήριο ο Ανδρέας Λοβέρδος»

«Για τους δύο πρώτους είδαμε ότι αρχειοθετήθηκε η υπόθεση. Εύχομαι και στον Ανδρέα Λοβέρδο για το ποινικό μέρος της υπόθεσης της υπερκοστολόγησης δαπανών φαρμάκων της Novartis, να αθωωθεί στο δικαστήριο. Πρέπει να πούμε ότι στο πόρισμα που καταθέσαμε εμείς, δεν βρήκαμε ενοχοποιητικά στοιχεία ούτε για τον κύριο Βενιζέλο, ούτε για τον κύριο Κουτρουμάνη, ούτε για τον κύριο Στουρνάρα, ούτε βέβαια για τον κύριο Πικραμένο, τον κύριο Σαμαρά, τον κύριο Λυκουρέντζο  και τον κύριο Σαλμά. Θελήσαμε τη διερεύνηση ευθυνών από τη Δικαιοσύνη και η Εισαγγελία Διαφθοράς έκανε άριστη δουλειά γιατί ουσιαστικά συμφώνησε πως μόνο για αυτές τις περιπτώσεις έπρεπε να διερευνηθούν οι ευθύνες και τώρα έβαλε στο αρχείο την υπόθεση την οποία γνωρίζουμε».

Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος, σημείωσε ότι στην Εξεταστική Επιτροπή διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ένα «παγκόσμιο σκάνδαλο εκμαυλισμού συνειδήσεων, αθέμιτου ανταγωνισμού και δωροδοκιών το οποίο έχει συμμετοχή και στην Ελλάδα Θα πρέπει να υπάρχει ένα καθαρό τοπίο. Οφείλουμε μια καθαρή απάντηση εκ μέρους όλων των βουλευτών που συμμετείχαν στην Εξεταστική και βέβαια του αείμνηστου του Αντώνη του Μπαλωμενάκη, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τις αντιλήψεις αυτές τις οποίες καταθέσαμε και με το πόρισμα το οποίο διαβίβασαν εμείς προς την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς».