«Έχουν βγει εντάλματα για 11 ανθρώπους και οι 9 είναι στη φυλακή, ανακρίνονται και έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη» υπογράμμισε το πρωί της Τρίτης (8/2) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αυτό γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα».

Αναφερόμενος με τις συλλήψεις που εκκρεμούν, ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαμήνυσε πως θα πρέπει να ολοκληρωθούν. «Η μια βρίσκεται στην Ελλάδα και η δεύτερη πρόκειται για πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία» εξήγησε.

«Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας» διευκρίνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε ερώτηση για το δολόφονο του αδικοχαμένου Άλκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι έχει ενδελεχή ενημέρωση και το διακύβευμα είναι να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη. 

«Θεωρώ ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για αυτή την υπόθεση και η ΕΛ.ΑΣ. θα ψάξει μεχρι το τέλος. Δεν υπάρχει συγκάλυψη και θα πάμε μέχρι το τέλος και στη συνέχεια η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της» υπογράμμισε.

«Δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία»

Ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Άλκη

«Έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία, με μια αγέλη ανθρωποειδών ετών 20. Δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφέρθηκε και στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους καθώς όπως είπε «η δολοφονία του Άλκη οφείλει να είναι το σημείο τομής για το τέλος της βίας» 

«Στις επιχειρήσεις στους ονομαζόμενους συνδέσμους -γιατί κάποιοι δεν έχουν άδεια και η αστυνομία θα τους κλείσει- ακόμη και τώρα η αστυνομία βρίκει αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα».

«Αισθάνομαι συγκλονισμένος για το κουράγιο των γονιών του Άλκη»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις των γονιών του 19χρονου Άλκη, ο κ.Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι αισθάνεται συγκλονισμένος γιατί έχουν βρει το κουράγιο και τη δύναμη και με περίσσευμα ανθρωπιάς και αγάπης και καρτερικότητας αντιμετωπίζουν αυτή την την τραγική εξέλιξη για τη ζωη τους. 

«Ας κρατήσουμε το μήνυμα ενότητας και αγάπης το οποίο πρέπει να κάνουμε αναγκαίες πράξεις και αποφασεις για να μη ξαναχαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή μέσα στη βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Επισήμανε ότι ο χουλιγκανισμός διαπλέκεται με διάφορα εγκλήματα και η αστυνομία υλοποιεί τις έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

«Θέλουμε και τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ δίπλα μας να δράσουμε από κοινού» κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Πριν από τρία χρόνια αυτή η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο με τον οποίο υπάρχει το ιδιώνυμο για πράξεις αθλητικής βίας, δηλαδή όταν κάποιος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, αυτή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα» δήλωσε ο υπουργός μιλώντας αργότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και απηύθυνε κάλεσμα στους αθλητικούς παράγοντες να συνεργαστούν, γιατί κανέναν δεν συμφέρει να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα και οι συμμορίες.

«Ο χουλιγκανισμός διαπλέκεται με διάφορα αδικήματα και εγκλήματα, με ναρκωτικά, με οπλοκατοχή, με βιαιότητες» είπε και τόνισε ότι «η δολοφονία του 19χρονου Άλκη οφείλει να είναι για όλους μας, για την Πολιτεία, το κράτος, τους αθλητικούς παράγοντες, για το σύνολο της κοινωνίας ένα σημείο τομής, να βάλουμε τέλος στη βία και στο χουλιγκανισμό μέσα και έξω απ’ το γήπεδο».