Η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να υπερβεί η Ελλάδα τη σημερινή κρίση και να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία, για ένα διαφορετικό μέλλον, για να περάσει η χώρα στην ανάπτυξη, να τερματίσει τη λιτότητα που οδηγεί σε ένα τέλμα όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και σε ένα αδιέξοδο τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την προοπτική τους, τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργος Βαρεμένος, μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν οι βουλευτές Αναστασία Αναγνωστοπούλου και Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν οι αδελφικοί δεσμοί Κύπρου και Ελλάδας, τόσο σε επίπεδο κυβερνήσεων όσο και Κοινοβουλίων. Σε σχέση με τη συνεργασία της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Ομήρου σημείωσε ότι πρόκειται για μια διαχρονική, πολύ παραγωγική σχέση, «και σήμερα επαναβεβαιώθηκε και από τις δύο Επιτροπές, η πρόθεση συνεχούς εμβάθυνσης και αναβάθμισης αυτών των σχέσεων».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Βαρεμένος εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για την αναζωογόνηση του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.