Βέβαιος πως η συμφωνία με τους εταίρους «αν και όταν η κυβέρνηση την εισηγηθεί» θα υπερψηφιστεί για λόγους πολιτικής ευθύνης και πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.  «Υπάρχουν κανόνες για το κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά δεν νομίζω πως θα χρειαστεί η εφαρμογή τους», τόνισε ερωτηθείς για το αν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως όποιος θεωρεί πως η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ρήξη ή πτώση της κυβέρνησης και αριστερή παρένθεση «δεν ξέρει το του γίνεται» ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές και απώλεια της δεδηλωμένης απάντησε: «Είναι προφανές πως αν συμβεί κάτι τέτοιο- που δεν το θεωρώ πιθανό- τότε ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες ζητώντας επαναβεβαίωση της λαϊκής εμπιστοσύνης- τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει όχι 36 αλλά 45%».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει την καλύτερη δυνατή συμφωνία το ταχύτερο ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του διορισμού της Έλενας Παναρίτη στο ΔΝΤ σημειώνοντας πως αυτό που προέχει είναι η επίτευξη, υπερψήφιση και έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας. «Αμέσως μετά και το θέμα αυτό και άλλα θα εξεταστούν συλλογικά προκειμένου να βελτιώνουμε τα πράγματα. Το πρόβλημα παραμένει εκ των πραγμάτων», πρόσθεσε, «αλλά η εξέτασή του μετατίθεται για μετά τη συμφωνία.