«Η συζητούμενη πρόταση δυσπιστίας δεν αφορά τους πολίτες» αλλά «είναι κίνηση απελπισίας και απόγνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γ. Μπούγας, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας οδηγήθηκε στην κατάθεση της πρότασης αυτής επειδή «τον αμφισβητούν τα ίδια τα στελέχη του για αντιδημοκρατικές και ιδιοτελείς συμπεριφορές» αλλά και γιατί «τον εγκαταλείπουν οι ψηφοφόροι του, όπως επιβεβαιώνεται από το σύνολο των δημοσκοπήσεων».

Οι πολίτες, είπε, «βλέπουν καθημερινά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε απόγνωση. Καθώς ξεθωριάζουν τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος εξουσίας, για αυτό και καταφεύγει στην καταστροφολογία, την ψευδολογία και ολισθαίνει στο πολιτικό περιθώριο» για να «συσπειρώσει εναντίον της κυβέρνησης την αριστερή αντιπολίτευση και ιδίως το ΚΙΝΑΛ, που ο νέος αρχηγός του φαίνεται να αμφισβητεί την ηγεμονία Τσίπρα στο χώρο της Αριστεράς».

Απευθυνόμενος στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μπούγας αναρωτήθηκε πως «εφόσον, όπως δηλώνετε, δεν είναι τώρα ώρα για εκλογές υπερψηφίζετε την πρόταση δυσπιστίας που αναπόφευκτα οδηγεί σε εκλογές; Πώς εξηγείτε αυτή την κραυγαλέα λογική και θεσμική αντίφαση;» και απευθύνθηκε και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Έχετε κάποια πρόταση και σχέδιο συνεργασίας μεταξύ σας, ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος ή το μοναδικό σας σχέδιο είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα στο χάος;», σε περίπτωση εκλογών.

Ο γενικός γραμματέας της ΝΔ, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση και οι βουλευτές της Ν.Δ είμαστε εδώ, να μιλήσουμε εφ΄όλης της ύλης. Ν΄ αναμετρηθούμε με τις δικές μας δεσμεύσεις και να εξηγήσουμε στους πολίτες αυτά που πρόκειται να κάνουμε μέχρι την λήξη της τετραετίας». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ, είπε «έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, γιατί φανήκαμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο ίδιος αναφέρθηκε, επίσης, στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στη διαχείριση της πανδημίας σημειώνοντας πως «η αντιπολίτευση επενδύει στην καταστροφή και στην αποτυχία όταν εμείς βλέπουμε την επόμενη μέρα. Όταν ανασχεδιάζουμε και ανασυγκροτούμε».

Στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Πολιτική Προστασία θύμισε τα τραγικά γεγονότα στη Μάνδρα και το Μάτι, λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας κρυβόταν. Δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει μια συγγνώμη από τους πολίτες». Η κυβέρνηση αυτή, είπε, είναι που λειτούργησε το 112 και προχωρά σε δομικές άμεσες αλλαγές ώστε να έχουμε επιτροπές διαχείρισης κρίσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την απάντησή του»

Ο κ. Μπούγας σημείωσε πως «οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από την αξιωματική αντιπολίτευση. Επιπολαιότητα. Θεσμική ανευθυνότητα. Αντιπολιτευτική ανεπάρκεια και αδιαφορία για τα προβλήματα των πολιτών χαρακτηρίζουν τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του».

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως «η συζητούμενη πρόταση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία ν΄ απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό και να υπενθυμίσουμε τι κάναμε σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής δράσης» και «ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή θα πάρει την απάντησή του από την Βουλή. Όπως και στις επόμενες εθνικές εκλογές από τον ελληνικό λαό».