Εν αναμονή της εκταμίευσης των πολυπόθητων χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast η πρώτη δόση ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αργήσει λίγο ακόμη, καθώς θα εκταμιευτεί τελικά τον Μάρτιο.

Θυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε προ ημερών ότι η χώρα μας απέστειλε το σχετικό αίτημα και η πληρωμή θα αφορά την κάλυψη 15 συνολικά προγραμμάτων που αφορούν μεταξύ άλλων τους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, της βιώσιμης κινητικότητας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της πολιτικής προστασίας, της αγοράς εργασίας, της υγειονομικής περίθαλψης, της επιχειρηματικής εξωστρέφειας και της φορολογικής διοίκησης. Η Κομισιόν τώρα καλείται να αξιολογήσει το αίτημα της Ελλάδας και εν συνεχεία να στείλει την προκαταρκτική αξιολόγηση στην Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή, την EFC.

Τα χρήματα του θα εισρεύσουν συνολικά στη χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης θα ανέλθουν στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη δόση θα είναι ύψους 3,56 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 1,72 δισ. θα αφορά το σκέλος των επιδοτήσεων και 1,84 δισ. το σκέλος των δανείων.