Για τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση μίλησε την Παρασκευή στον Βήμα FM o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.

«Αν δεν τις σεβαστούν (οι δανειστές), τι να κάνουμε; Τότε, αναλαμβάνουν και την ευθύνη όσων θα επακολουθήσουν. Τι μπορεί να συμβεί, θα το δούμε τότε. Νομίζω όμως ότι θα αναλάβουν κάθε ευθύνη για ό,τι προκύψει», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο, «δεν είναι θέμα ποιος θα πάρει την ευθύνη, αλλά αν υπάρξει θέμα μη σεβασμού της ετυμηγορίας του λαού. Εάν τότε η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει, πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Αυτοί, όχι εμείς. Εμείς, επιδιώκουμε αμοιβαία συμφωνία, έχουμε κάνει ό,τι κάναμε, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα και το πρόγραμμα αυτό οδηγεί στην έξοδο από την κρίση, ενώ το δικό τους, όπως αυτό που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια, οδηγεί στη βάθυνση της κρίσης και της ύφεσης».

«Δεν μπορεί άλλο η κυβέρνηση να συνεχίσει μια λάθος πολιτική στην Ελλάδα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι και δεν εκλεχθήκαμε για κάτι τέτοιο, να συνεχίσουμε να οδηγούμε στην καταστροφή την ελληνική οικονομία και κοινωνία», σημείωσε ακόμη.