«Το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξελίσσεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση, την οποία υποστηρίζει και ο Τσίπρας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας το περιστατικό που σημειώθηκε με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο.

«Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Είναι αν ο κ. Τσίπρας – που και αυτός με σημερινή του αρθρογραφία, στηρίζει ηθικά και πολιτικά – συμμερίζεται τις απόψεις αυτές. Η Ελλάδα είναι φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Επιχείρησαν κάποιοι στο παρελθόν να το καταλύσουν αυτό με την εργαλειοποίηση των θεσμών, αλλά βρήκαν απέναντί τους την κοινωνία, βρήκαν απέναντί τους τις θεσμικές αντιστάσεις της δημοκρατίας» είπε.

«Η δικαιοσύνη οφείλει να διαλευκάνει απόλυτα τα ζητήματα αυτά με βάση τους νόμους και τα εργαλεία που διαθέτει. Η κυβέρνηση έχει κάνει πράγματα να στηρίξει τα θύματα κακοποίησης και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ποινικός κώδικας» ανέφερε μιλώντας την Κυριακή (16/1) στον ΣΚΑΪ σχετικά με την καταγγελία 24χρονης για βιασμό στη Θεσσαλονίκη.

«Πάνε να διχάσουν»

«Πάνε ορισμένοι να δημιουργήσουν ένα σκηνικό, να δηλητηριάσουν, να διχάσουν για να ικανοποιήσουν τις δικές τους καθεστωτικές αντιλήψεις και παλαιοκομματικές απόψεις για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατία. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, όσο κι αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Όσον αφορά το ζήτημα με την Τουρκία, σχολίασε: «Μεθοδικά, σχεδιασμένα και ψύχραιμα πράττουμε στην εξωτερική μας πολιτική».

«Πάμε σε εκλογές το 2023. Και μέχρι τότε έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να ξεδιπλώσουμε όλο μας το σχέδιο, όλο μας το προεκλογικό πρόγραμμα, για να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία, στις προκλήσεις και τις ανησυχίες που αντιμετωπίζει: Την πανδημία και τις παρεπόμενες κρίσεις της» δήλωσε.

Γιάννης Οικονόμου

«Δεν υπάρχει άλλη χώρα που να έχει δώσει αναλογικά τόσα χρήματα για τη στήριξη απέναντι στην ενεργειακή κρίση»

«Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να έχει δώσει αναλογικά τόσα χρήματα, από το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, για τη στήριξη απέναντι στην ενεργειακή κρίση. Έχουν δοθεί 1,3 δισ.. Μόνο για τον Ιανουάριο είναι 400 εκατ., για να μειώσουμε το αποτύπωμα της ακρίβειας στην ενέργεια στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Το μηδενίσαμε; Όχι. Δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Όμως, για τη συντριπτική πλειοψηφία που καταναλώνει μέχρι 300 κιλοβατώρες, ένα 70-90% των αυξήσεων θα επιδοτηθεί από το κράτος τον Ιανουάριο» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο πρωθυπουργός είναι ο ίδιος κοινωνός των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, γι’ αυτό και η πολιτική μας σε αυτούς στοχεύει. Η ανάπτυξη δεν είναι αυτοσκοπός. Τα νούμερα και οι δείκτες δεν είναι για να βλέπουμε τα Excel και τις εκθέσεις και να χαιρόμαστε. Είναι για να γίνονται κοινωνικό πλεονέκτημα. Είναι για να γίνονται παραπάνω χρήματα στον κατώτατο μισθό. Είναι για να γίνονται στήριξη για να αντιμετωπίσει ο κόσμος τις κολοσσιαίες αυξήσεις στο ρεύμα. Είναι για να γίνονται πολιτικές που επιτρέπουν στον κόσμο να πληρώνει λιγότερο ΕΝΦΙΑ, λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, να δυναμώνει το εισόδημά του. Είναι για να προσελκύουμε στην Ελλάδα επενδύσεις, για να βρίσκει ο κόσμος δουλειά. Αυτός είναι ο σκοπός της πολιτικής μας. Όχι οι δείκτες και τα νούμερα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.