Απάντηση στην Τουρκία για την επίθεση που εξαπέλυσε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου. Ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα που παρατείνονται για ακόμα μια εβδομάδα, τον πληθωρισμό που εκτοξεύθηκε, τα φαινόμενα βίας στα ΑΕΙ, την απεργία στο Παίδων Πεντέλης αλλά και στο ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην προθεσμία που λήγει στις 16 Ιανουαρίου για να εμβολιαστούν οι άνω των 60. «Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια ανοχής, πειθούς και διευκόλυνσης», σημείωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για την επαναλειτουργία των σχολείων είπε ότι παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης μόλις 2 στα 80.000 τμήματα είχαν κλείσει γιατί νόσησε το 50+1 των μαθητών.

Για το θέμα της πάταξης της βίας στα ΑΕΙ ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Η κυβέρνηση έχει την βούληση για αδιαπραγμάτευση ασφάλεια στους χώρους αυτούς. Θα προχωρήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος. Υπολογίζουμε στην συνεργασία των πρυτανικών αρχών. Πρέπει να απαλλαγούν από τις παθογένειες της μεταπολίτευσης και τις νοοτροπίες που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Από την Δευτέρα ξεκινά στην Κομοτηνή η εκπαίδευση των στελεχών για την διαφύλαξη των πανεπιστημίων. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια. Θα προχωρήσουμε χωρίς εκπτώσεις, καθυστερήσεις και παραχωρήσεις.

Όσα θλιβερά παρακολουθούμε δεν αποτελούν τον κανόνα. Είναι λιγότερα από όσα συνέβαιναν στο παρελθόν γιατί υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για την τήρηση των νόμων και της τάξης».

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση του newsbeast ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι: «Η κυβέρνηση είναι απολύτως απέναντι σε κάθε προσπάθεια βίας και παρεμπόδισης της ελευθερης διακίνησης των ιδεών από όποιον και αν προέρχεται είτε τους μπαχαλάκηδες κουκουλοφόρους είτε φασίστες της Χρυσής Αυγής», «Η βία», τόνισε, «δεν έχει θέση στο πανεπιστήμιο. Δεν έχουμε μείνει στα λόγια αλλά έχουμε φτιάξει το θεσμικό πλαίσιο και έχουν γίνει 7 παρεμβάσεις όπου η νομιμότητα έχει επιστρέψει και έχουν αποδοθεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα χώροι που τελούσαν υπό κατάληψη. Όλα αυτά δεν είναι αυτονόητα. Ο πρώτος νόμος που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση ήταν για το άσυλο που του έδινε πραγματικό περιεχόμενο και έδινε εξουσίες στην αστυνομία. Τον Φεβρουάριο του 2021 προχωρήσαμε σε άλλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι μια από τις προβλέψεις. Ξεκινάει η εκπαίδευση που είναι καθοριστική και το σχέδιο προχωράει όπως ψηφίστηκε».

«Δεν θα αφήσουμε τον πολίτη απροστάτευτο στο κύμα ακρίβειας»

Όσον αφορά στον πληθωρισμό και το κύμα ακρίβειας που αναμένεται ο κ. Οικονόμου είπε ότι: «Η αύξηση του πληθωρισμου είναι παγκόσμιο φαινόμενο και επηρεάζει και την ελληνική οικονομία.

Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ανατιμήσεων. Έχουμε σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και έχουμε διαθέσει πάνω από 1,3 δισ. ευρώ με την ενεργειακή κρίση. Με την πολιτική μας δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο στο κύμα ανατιμήσεων».

Όσον αφορά στο θέμα τη απεργίας στο Παίδων Πεντέλης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά. «Θα γίνονται όλα και τακτικά χειρουργεία, τα εξωτερικά ιατρεία και οι επισκέψεις. «Το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί τις επόμενες 4 εβδομάδες και μόνο για 2 εβδομάδες δεν θα γίνουν οι τακτικές εφημερίες. Η κυβέρνηση ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία και κατατέθηκε η αίτηση από το υπουργείο Υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου για το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είπε ότι όποιος υγειονομικός δεν εμβολιάζεται τελεί σε αναστολή και ενδεχομένως όταν λήξει η περίοδος αυτή να τους τεθούν και εκτός ΕΣΥ. «Με το ευρύτερο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία πρέπει το ΕΣΥ να είναι θωρακισμένο. Πρέπει να αξιοποιήσουν όλοι τον εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Απάντηση Οικονόμου στην Τουρκία

Απαντώντας επίσης στην επίθεση που δέχθηκε από την Τουρκία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Γενοκτονία των Ποντίων ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Τα ιστορικά γεγονότα είναι συγκεκριμένα. Οι εγκληματικές συμπεριφορές, οι Γενοκτονίες έχουν χαρακτηριστεί έτσι από την Παγκόσμια Κοινότητα. Η ιστορία δεν παραχαράσσεται και δεν διαγράφεται».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber