Την ανησυχία της για το γεγονός ότι από την Δευτέρα αναμένεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς στα σχολεία θα ελέγχεται ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού και θα ανιχνεύεται ο ιός εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Δήλωσε ωστόσο ότι τα σχολεία ανοίγουν παντού και πρέπει να δούμε τι γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η κυρία Κεραμεως ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι είναι συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης  να επενδύσει σε αυξημένους ελέγχους για να διασφαλίσει την ατομική υγεία και την δια ζώσης εκπαίδευση.   

Επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που προβλέπει αναλυτικό πρωτόκολλο όταν υπάρχει κρούσμα στην τάξη και διευκρίνισε ότι όταν θα κλείνει ένα τμήμα θα γίνεται αμέσως τηλεκπαιδευση, που αποτελεί όμως όπως ανέφερε λύση έκτακτης ανάγκης και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση.

Η υπουργός έκανε γνωστό ότι μέχρι την Δευτέρα θα υπάρχει κατευθυντήρια οδηγία για τα πανεπιστήμια προκειμένου να υπάρχει ευελιξία στο ακαδημαϊκό και εξεταστικό πρόγραμμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα self test η υπουργός δήλωσε ότι το διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο, το 84% των παιδιών που ανιχνευτήκαν θετικά σε εργαστηριακό έλεγχο είχαν κάνει προηγουμένως self test.