Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει προσωρινή αναστολή των πιστοποιητικών πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, οι οποίοι νοσούν με κορονοϊό άφησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι είναι κάτι που εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι σε περίπτωση που υπάρξει μία τέτοια απόφαση, τότε το πιστοποιητικό θα ακυρώνεται έως την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης του πολίτη, το οποίο θα εκδίδεται μετά από 14 ημέρες από την νόσηση και ισχύει για 3 μήνες.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης οι ανεμβολίαστοι χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το rapid test.

Σχετικά με τις απουσίες από την εργασία όσων νοσούν επανέλαβε ότι θεωρούνται νόμιμες όταν υπάρχει βεβαίωση με έλεγχο με μοριακό ή rapid τεστ.

Ανέφερε ακόμα ότι τα self test των παιδιών δηλώνονται κανονικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό.