Στην ακριτική Λήμνο και τον ιστορικό Άη Στράτη θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Μια επίσκεψη με πολλά νοήματα αφού μια ανάσα από τα τουρκικά παράλια αναμένεται να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα που προκαλεί αδιαλείπτως το τελευταίο διάστημα αλλά και για ακόμα μια φορά εν μέσω πανδημίας να καλέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν για να αντιμετωπιστεί το τσουνάμι των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο πρωθυπουργός, θα παρακολουθήσει την δοξολογία στον Άγιο Ευστράτιο και μετά θα μεταβεί στο λιμάνι του μικρού νησιού με τις τόσες μνήμες για την τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Θα σταθεί δίπλα στον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή όχι μόνο στήριξε το πρόγραμμα «Ελευθερία», αλλά και έστειλε αυστηρό μήνυμα στους ιερωμένους και στο ποίμνιό του καλώντας τους να εμβολιαστούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν αναχωρήσει για την Λήμνο θα επισκεφθεί το Μουσείο Δημοκρατίας, το πρώτο δημόσιο μουσείο για τους πολιτικούς εξόριστους και τέλος την Μαράσλειο Σχολή, ένα κόσμημα δωρεά του μεγάλου εθνικού ευεργέτη, Γρηγόριου Μαρασλή.

Στην Λήμνο, ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τους πολίτες και θα επισκεφθεί το Οινοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λήμνου, προκειμένου να δει από κοντά τις προσπάθειες για την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου είχε βρεθεί και στις 25 Μαρτίου του 2019 ως Πρόεδρος της ΝΔ.

Τα μηνύματα που θέλει να εκπέμψει από την επίσκεψη αυτή είναι δυο. Το ένα προς τους προκλητικούς γείτονες οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα με προσωπικές επιθέσεις εναντίον του ιδίου και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, επιχειρούν να προκαλέσουν νέα ένταση στις σχέσεις των δυο χωρών. Η απάντηση όμως που θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πάντα στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής που από την μια μένουμε πιστοί στην αρχή μας για διάλογο αλλά πάντα με την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο αλλά και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και το νοσοκομείο του νησιού προκειμένου να βρεθεί κοντά στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που με αυταπάρνηση δίνουν αγώνα εδώ και δυο χρόνια κατά του φονικού ιού. Από εκεί, αναμένεται να καλέσει τους πολίτες που ακόμα διστάζουν να εμβολιαστούν έτσι ώστε και η χώρα μας να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.