Αισιόδοξα είναι τα τελευταία νέα από την κατάσταση της υγείας του 40χρονου βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππου Φόρτωμα, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας με συμπτώματα κορονοϊού, καθώς οι γιατροί προχώρησαν πρόσκαιρα στη διασωλήνωσή του, αλλά μετά από μερικές που το οξυγόνο επανήλθε σε ικανοποιητικά επίπεδα, τον αποσωλήνωσαν και τώρα ελέγχουν επισταμένως την κατάσταση του οργανισμού του.

Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής εισήχθη στο νοσοκομείο χθες το βράδυ όταν έπεσε επικίνδυνα το επίπεδο του οξυγόνου του στο αίμα, καθώς είχε προσβληθεί από την Covid – 19. Ο ίδιος είναι εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις του εμβολίου της AstaZeneca και ετοιμαζόταν αυτή την περίοδο να προχωρήσει στην τρίτη δόση (τη δεύτερη την είχε κάνει στις 19 Ιουλίου, όπως προκύπτει και από σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του, ο κ. Φόρτωμας φέρεται να κόλλησε τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε στη Χαλκίδα. Μάλιστα στην ίδια εκδήλωση είχε δώσει το παρών και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός που επίσης είχε θετικός, αλλά περνάει την ασθένεια με ηπιότερα συμπτώματα.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπούγας με μήνυμά του στο Twitter ευχήθηκε στον βουλευτή ταχεία ανάρρωση, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Οι βουλευτές της Κ.Ο της ΝΔ ευχόμαστε στον συνάδελφο βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα γρήγορη ανάρρωση. Οι σκέψεις και οι ευχές μας τον συνοδεύουν. Τον περιμένουμε σύντομα να επιστρέψει υγιής στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα».

Ο εμβολιασμός του Φόρτωμα