Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, μιλάει αυτή την ώρα στο TedXAthens, μια εκδήλωση για τους πολίτες στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Στην ομιλία του, ζήτησε από όλους να υποθέσουν οι ακροατές ότι δεν έχουν μπροστά τους ένα μέλος της κυβέρνησης αλλά έναν άνθρωπο που στην ηλικία των 34 ετών αποφάσισε να ζήσει στην Πάρο για μια νέα αρχή! Να αλλάξει ριζικά τη ζωή του.

Στην παρέμβαση του στο TedXAthens ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για τη Δι@υγεια, το site που λειτουργεί από 1η Οκτώβρη και είναι προσβάσιμο σε όλους για να βλέπει όλες τις αποφάσεις όλων των αξιωματούχων.

Έτσι είπε πρέπει να πάρει κάνεις νόμιμες αποφάσεις, αλλιώς δε θα αντέξει την κριτική.

Όπως διευκρίνισε ο Γιάννης Ραγκούσης, «περισσότερες από 54.000 αποφάσεις έχουν ήδη δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια» μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες εφαρμογής του νόμου για τη διαφάνεια στο κράτος».

«Πλέον το κράτος δεν θα “δίνει” αποκλειστικές ειδήσεις, καθώς άπαντες, από τον πρωθυπουργό έως και τον χαμηλότερο ιεραρχικά στέλεχος της δημόσιας διοίκησης, υποχρεούνται να δημοσιεύουν τις αποφάσεις τους στο διαδίκτυο, άλλως δεν θα εφαρμόζονται».

Μάλιστα τόνισε ότι τη «Διαύγεια» την εφαρμόσαμε χωρίς να μας το ζητήσει η τρόικα και αποτέλεσε πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στις κρατικές υποθέσεις.

Τελείωσε λέγοντας ότι μόνο με τη βοήθεια όλων μας θα μπορέσουμε να σώσουμε τη χώρα.