«Το πήρα το μήνυμα. Θα μαζευόμαστε πολύ πιο συχνά ως Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το κλίμα ήταν άριστο, ενωτικό και φιλικότατο -καμία σχέση με αυτά που γράφονταν. Ήταν μια πολύ σημαντική, θετική στιγμή για τη ΝΔ, είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά, ενωμένοι στο στόχο μας».

Με τα λόγια αυτά, ο Αντώνης Σαμαράς έκλεισε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που πράγματι εξελίχθηκε διαφορετικά από το αναμενόμενο.

Διότι πολλοί είναι αυτοί που περίμεναν να βγουν ειδήσεις και εξελίξεις, από διαφοροποιήσεις βουλευτών μέχρι ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε «σαμαρικούς» και «καραμανλικούς».

Δεν θα μάθουμε πάντως αν τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά στην περίπτωση που ο Κ. Τασούλας δεν αποφάσιζε να απομακρυνθούν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και οι παρεμβάσεις των βουλευτών να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Στο τέλος της ημέρας πάντως, ο κ. Σαμαράς είχε κάθε λόγο να μιλάει για ενωτικό κλίμα από τους βουλευτές του.
Είναι απόλυτα χαρακτηριστική η απόκριση που έλαβε, όταν έθεσε το ζήτημα της εκλογής των τομεαρχών του κόμματος απευθείας από τους βουλευτές και με κάλπη, αντί της τοποθέτησής τους από τον πρόεδρο.

Όλοι όσοι τοποθετήθηκαν, με μοναδική εξαίρεση το Νίκο Νικολόπουλο, τάχθηκαν κατά της κάλπης και υπέρ της τοποθέτησης!

«Η πόρτα μου, το ξέρετε, είναι ανοιχτή. Όποιος δεν ανοίγει πόρτες στο κόμμα είναι εχθρός μου», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε, εκπέμποντας σαφές μήνυμα:«Αν υπάρχει ιδεολογικό ή συνειδησιακό ζήτημα δεν έχω πρόβλημα. Όμως την κρίση της προσωπικής στρατηγικής δεν θα την κάνει κανείς κρίση της παράταξης».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί την παράταξη και το έργο της. Θα απαντάμε σταθερά»

Ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε επίσης ότι θα ζητήσει άμεση ενημέρωση για τα εθνικά θέματα από τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς θεωρεί ανησυχητικά τα όσα ακούγονται.