Την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Ορφανός στη διάρκεια της πρωινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της Χρυσής Αυγής καταδικάζει η εισηγήτρια του ΚΤΕ Δημοσίας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Ειδικότερα, σε δήλωσή της σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την επίθεση στον βουλευτή του Ποταμιού, η κ. Γεννηματά σημειώνει πως «οι επιθέσεις σε μάρτυρες κατηγορίας της δίκης της Χρυσής Αυγής οφείλουν να αντιμετωπιστούν από τις αρμόδιες αρχές. Είναι αδιανόητο οι Χρυσαυγίτες να συνεχίζουν ανενόχλητοι να στέλνουν στο νοσοκομείο δημοκρατικούς πολίτες και να μην συλλαμβάνονται».

«Έστω και την ύστατη ώρα όλοι οφείλουν να αναλογιστούν την σοβαρότητα της κατάστασης. Καταδικάζουμε την επίθεση στον βουλευτή Νίκο Ορφανό από δήθεν αντιφασίστες που αντιγράφουν τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής», προσθέτει και καταλήγει:

«Εν όψει της σύντομης αναβολής, που προέκυψε προφανώς από σχεδιασμένο διαδικαστικό τέχνασμα της Χρυσής Αυγής, το Υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να πράξει τα δέοντα ώστε η δίκη να συνεχιστεί υπό ασφαλείς συνθήκες σε άλλο χώρο».