Μόνο θέματα τεχνικής υποστήριξης και αντικατάστασης των βλημάτων που έχουν λήξει στα υπάρχοντα συστήματα της εθνικής αεράμυνας συζητά η Ελλάδα με τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά το δημοσίευμα του Reuters περί διαπραγματεύσεων των δύο χωρών για την αγορά βλημάτων για το αντιπυραυλικό σύστημα S-300.

«Οι δηλώσεις μου ήταν επαρκώς σαφείς», είπε ο κ. Καμμένος στο ΑΜΠΕ, προσθέτοντας: «συζητούμε με τη ρωσική πλευρά μόνο θέματα τεχνικής υποστήριξης και φυσικά αντικατάστασης των βλημάτων που έχουν λήξει στα υπάρχοντα συστήματα της εθνικής αεράμυνας, μεταξύ των οποίων είναι και συστήματα S-300. Tα υπόλοιπα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Το δημοσίευμα του Reuters- το οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti- ανέφερε πως η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για την αγορά βλημάτων για το σύστημα S-300 και τη συντήρησή τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.