Ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα (6/12) η τριήμερη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα αποχαιρετήσει, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατά την αναχώρηση του από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στις 11:15, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Χθες, Κυριακή ο Ποντίφικας τέλεσε Θεία Λειτουργία στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου «Χρήστος Λαμπράκης», όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο των Βαλκανίων.

Τη Λειτουργία παρακολούθησαν στην κεντρική αίθουσα 800 – 900 Καθολικοί από όλη την Ελλάδα, ενώ σε όλες τις άλλες αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής 2.500 άτομα.

«Κατ’ αυτή τη δεύτερη Κυριακή της Παρουσίας ο Λόγος του Θεού μας παρουσιάζει τη μορφή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Το Ευαγγέλιο υπογραμμίζει δύο όψεις: τον τόπο όπου βρίσκεται, την έρημο, και το περιεχόμενο του μηνύματός του, τη μεταστροφή. Έρημος και μεταστροφή: πάνω σ’ αυτό επιμένει το σημερινό Ευαγγέλιο, και αυτή η μεγάλη επιμονή μας δίνει να καταλάβουμε ότι αυτά τα λόγια μας αφορούν άμεσα. Ας τα δεχτούμε και τα δύο», τόνισε στον λόγο του ο Πάπας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πρωί της Κυριακής, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους πρόσφυγες. Από τη Λέσβο, ο Πάπας έστειλε ηχηρό μήνυμα ανθρωπισμού, τονίζοντας ότι οι πρόσφυγες χρειάζονται συμπόνια, ευσπλαχνία τρυφερότητα και φιλοξενία.