Ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα (6/12) η τριήμερη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα αποχαιρετήσει, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατά την αναχώρηση του από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στις 11:15, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Χθες, Κυριακή ο Ποντίφικας τέλεσε Θεία Λειτουργία στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου «Χρήστος Λαμπράκης», όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο των Βαλκανίων.

Τη Λειτουργία παρακολούθησαν στην κεντρική αίθουσα 800 – 900 Καθολικοί από όλη την Ελλάδα, ενώ σε όλες τις άλλες αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής 2.500 άτομα.

«Κατ’ αυτή τη δεύτερη Κυριακή της Παρουσίας ο Λόγος του Θεού μας παρουσιάζει τη μορφή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Το Ευαγγέλιο υπογραμμίζει δύο όψεις: τον τόπο όπου βρίσκεται, την έρημο, και το περιεχόμενο του μηνύματός του, τη μεταστροφή. Έρημος και μεταστροφή: πάνω σ’ αυτό επιμένει το σημερινό Ευαγγέλιο, και αυτή η μεγάλη επιμονή μας δίνει να καταλάβουμε ότι αυτά τα λόγια μας αφορούν άμεσα. Ας τα δεχτούμε και τα δύο», τόνισε στον λόγο του ο Πάπας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πρωί της Κυριακής, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους πρόσφυγες. Από τη Λέσβο, ο Πάπας έστειλε ηχηρό μήνυμα ανθρωπισμού, τονίζοντας ότι οι πρόσφυγες χρειάζονται συμπόνια, ευσπλαχνία τρυφερότητα και φιλοξενία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber