«Ο κ. Πανούσης αναφέρεται σε ζητήματα του δικού του πεδίου. Στο μέτρο που μιλάει γενικά για την κυβέρνηση έκανε μία γενική εκτίμηση» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, υπογραμμίζοντας αναφορικά με την υπαγωγή του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Δικαιοσύνης, «δεν σημαίνει ότι θα συνενωθούν τα δύο χαρτοφυλάκια».

«Αυτά που λέει ο κ. Πανούσης είναι αυτονόητα και κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα. Το ζήτημα είναι κάθε φορά να βρίσκει κανείς τη χρυσή τομή για να ικανοποιείται το κράτος δικαίου και η ασφάλεια των πολιτών».

«Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν γενική πολιτική ή ερμηνεία του νόμου, αλλά υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν τα πραγματικά περιστατικά. Δεν τα έχω δει, άρα δεν μπορώ να μιλήσω» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι φυγομαχία η στάση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πανούσης με άρθρο του στα Νέα αφήνει σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο κύμα καταλήψεων και δράσης αντιεξουσιαστών. Επισημαίνει ότι «δεν νοείται Αριστερά του Τίποτα», ενώ υπογραμμίζει ότι ΄«πρέπει να αφήσουμε πίσω τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης».

«Το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων που συνδέεται με τη συμφόρηση των φυλακών. Πρέπει να βρούμε κάποιους τρόπους ώστε να υπάρχουν διαβαθμισμένες απολύσεις από τα σωφρονιστικά ιδρύματα», υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πρωτοφανή αριθμό φυλακισμένων σε ισόβια κάθειρξη. «Πρέπει να προσφέρουμε δυνατότητες και πάλι διαβαθμισμένα, διότι οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες» πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος αναφερόμενος σε ανθρώπους που νοσηλεύονται ασθενείς σε άθλιες συνθήκες σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Αναφερόμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής είπε ότι θα ξεκινήσει στην αίθουσα του Κορυδαλλού και από εκεί και πέρα δεν είναι γνωστό εάν θα συνεχιστεί εκεί ή θα ολοκληρωθεί αλλού, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν υπάρχει τέτοια αίθουσα για μία τόσο μεγάλη δίκη».