«Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας με τον κ. Βαρουφάκη και την περίφημη πολύωρη διαπραγμάτευση που όλοι θυμόμαστε». Με αυτή την φράση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την τριτολογία του ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής.

Και συνέχισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Καταλαβαίνω πόσο επώδυνη ήταν η κωλοτούμπα το 2015 αλλά αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι το πλήρωσε η χώρα και η μεσαία τάξη».

Εν μέσω αντιδράσεων από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Είστε ψεύτης και θα παραμείνετε ψεύτης όταν διαστρεβλώνετε μια πραγματική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση δεν σας ωρίμασε πολιτικά. Τώρα είστε ένας τέως αποτυχημένος πρωθυπουργός καταγεγραμμένος στην συνείδηση του ελληνικού λαού ως ο άνθρωπος που έχασε 3 εκλογές με πάνω από 9 μονάδες διαφορά. Αν ξανακερδίσετε εκλογές θα νομιμοποιήστε να λέτε ό,τι θέλετε».