Με αναφορές στην κοινή ακαδημαϊκή τους ιδιότητα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στο προεδρικό Μέγαρο.

«Με τον κ. Βαρουφάκη γνωριζόμαστε χρόνια καθώς ήμασταν και οι δύο καθηγητές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο» τόνισε κατά την υποδοχή του υπουργού Οικονομικών ο Προκόπης Παυλόπουλος, με τον κ. Βαρουφάκη να σημειώνει ότι «παραμένει καθηγητής και η ψυχή του παραμένει στο Πανεπιστήμιο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι τέτοιες συναντήσεις με υπουργούς και δη με τον υπουργό Οικονομικών δεν θα πρέπει να θεωρούνται είδηση, προαναγγέλοντας ενεργή συμμετοχή του και ενημέρωση για τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και των διαπραγματεύσεων.

«Μιλάμε σαν συνάδελφοι αν και οι ιδιότητές μας είναι πλέον διαφορετικές. Αυτές οι συναντήσεις θα είναι συχνές και δεν θα είναι γεγονός. Θα κάνω συναντήσεις και με άλλους υπουργούς αλλά δεν θα είναι γεγονός» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση με τον Γιάννη Βαρουφάκη είναι η επίσημη πρώτη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.