Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ «πρέπει να δώσει εντολή μετασχηματισμού της παράταξης» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα»

«Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ευρωπαϊκό, το οποίο πραγματικά να δώσει τη μάχη για τη συγκρότηση του μεγάλου χώρου της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα. Οι πολιτικές πρέπει να ενώσουν τα κόμματα και όχι τα πρόσωπα και οι προσωπικές σχέσεις. Μέχρι τώρα, για πολλά χρόνια, πιθανόν ένωνε το ΠΑΣΟΚ η εξουσία. Σήμερα πρέπει να μας ενώσει η πολιτική. Πρέπει να αποφασίσουμε: θέλουμε πάλι ένα συνέδριο του προέδρου ή θέλουμε ένα συνέδριο, που θα αποφασίσει και θα δώσει την εντολή στη νέα ηγεσία, για το πού πρέπει να προχωρήσει;», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM».

Και συμπλήρωσε: «Αν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποφασίσει κάτι, το οποίο θέλει να ξαναγυρίσει στο παρελθόν, να γυρίσουμε ξανά σε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, περιχαρακωμένο, που θα είμαστε περήφανοι για ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, ελεγχόμενο, τότε δεν ξέρω τι αξία θα έχει κάποιος να είναι υποψήφιος. Οι πολιτικές που θα επιλέξει το συνέδριο θα είναι αυτές που θα προσδιορίζουν και το τι θέλεις να κάνεις. Αν σου δώσει εντολή το συνέδριο, ότι πρέπει να παραμείνουμε στάσιμοι στα ίδια και εσύ έχεις άλλη διαφορετική άποψη, δεν μπορείς να είσαι και υποψήφιος».