Την άποψη ότι «αν πάμε σε ένα καινούργιο χρηματοδοτικό πλαίσιο, δηλαδή αν πάρουμε λεφτά τον Ιούνιο, θα συζητάμε για ένα καινούργιο μνημόνιο» εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στον Real FM για την επόμενη ημέρα της οικονομίας μετά και τις αποφάσεις του Eurogroup.

Στο επισήμανση του σταθμού ότι, σύμφωνα με τα στελέχη της κυβέρνησης, στόχος είναι να μην επιδιωχθεί νέος δανεισμός αλλά λύση στο θέμα του χρέους ώστε να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της, ο κ. Βαρβιτσιώτης παρατήρησε: «Αυτή ήταν η πρώτη φιλοδοξία με την οποία πήγαν να διαπραγματευτούν στην Ευρώπη. Από τις 25 Ιανουαρίου και μετά το πρώτο θέμα που ετέθη από την κυβέρνηση ήταν η διαγραφή του μεγαλύτερου κομματιού του χρέους, όπως ήταν η προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται ότι αυτό το θέμα μπήκε στις καλένδες πάρα πολύ νωρίς. Και εξαφανίστηκε από τον διάλογο ο οποίος γίνεται είτε σε επίπεδο κορυφής, είτε σε επίπεδο Eurogroup, είτε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, είτε σε επίπεδο ΕΚΤ, είτε σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο. Σήμερα δεν υπάρχει καθόλου στην ατζέντα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, «δεν ξέρω πώς θα μπορέσουν να το ξαναφέρουν στην ατζέντα τον Ιούνιο όταν υπάρχουν χρηματοδοτικές ανάγκες του Ιουλίου για τις οποίες η χώρα δεν έχει την ικανότητα να τις πληρώσει αν δεν εκπληρώσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό.

Φοβάμαι ότι μέχρι τον Ιούνιο θα πηγαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά, διότι υπάρχουν δύο πράγματα. Από τη μία η σημειολογία της κυβέρνησης που λέει “διώχνουμε την τρόικα και κάνουμε το δικό μας πρόγραμμα” και από την άλλη πλευρά η άποψη που εκφράζει το Eurogroup ότι ξέρετε: “λεφτά με το σταγονόμετρο, οι δόσεις θα έρχονται σε δόσεις και θα έρχονται μετά την υλοποίηση συγκεκριμένων και συμπεφωνημένων μέτρων”».

«Και δεν νομίζω ότι υπάρχει το πολιτικό βάθος στον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορεί να στηρίξει και αυτό το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων. Αυτό νομίζω ότι θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο για την επόμενη περίοδο. Κατά πόσο αυτά τα οποία θα συμφωνήσουν τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία θα κοστολογήσουν και θα αξιολογήσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης, το πρώτο πακέτο έχει ήδη ανακοινωθεί και έρχεται και δεύτερο και τρίτο πακέτο μέτρων, κατά πόσο θα μπορέσουν αυτές τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που θα φέρει η κυβέρνηση να μπορέσει να τις περάσει από το κοινοβούλιο», συμπλήρωσε.