Την παραδοχή ότι όλα μπορούν να έχουν συμβεί με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ εξέφρασε ο αστυνόμος Απόστολος Δελτσίδης, συντάκτης της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης. Ο μάρτυρας που καταθέτει για δεύτερη ημέρα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου είπε πως από τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του δεν μπορεί να εικάσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν είχε στα χέρια του το αρχικό CD που σύμφωνα με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έχει χαθεί αλλά και το USB που σύμφωνα με τον Ιωάννη Διώτη καταστράφηκε.

Όπως, υποστήριξε ο κ. Δελτσίδης η διαγραφή ονομάτων θα άφηνε ίχνη στο τελικό στικάκι που έχει στη διάθεσή της η Δικαιοσύνη, τα οποία όμως θα μπορούσαν να εξαλειφθούν από κάποιον άριστο χρήστη υπολογιστών.

Πρόεδρος: Η τυχόν ανεύρεση του απολεσθέντος CD και το αρχικού USB, θα μπορούσε να μας πει περισσότερα για τη διαγραφή;

Μάρτυρας: Από τα στοιχεία που έχουμε, δεν μπορεί να προκύψει κάτι. Ότι θα μας έδινε περισσότερα στοιχεία, ισχύει.

Πρόεδρος: Αν η διαγραφή των ονομάτων έγινε μετά την αντιγραφή στο στικ, θα άφηνε ίχνη στο στικ που εξετάσατε;

Μάρτυρας: Από κάποιο άριστο χρήστη θα μπορούσαν να εξαλειφθούν.

Μετά από σειρά ερωτήσεων από την πλευρά την υπεράσπισης, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι το USB που – κατά τον Ιωάννη Διώτη – έχει καταστραφεί, δεν προκύπτει ότι είναι εκείνο που παρέλαβε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ από τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Επίσης, κατά τον μάρτυρα δεν μπορεί να φανεί πόσα αρχεία είχε αρχικά το επίμαχο στικ, ούτε πόσα αρχεία μεταφέρθηκαν στο USB το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Σε κάθε περίπτωση, η υπεράσπιση υπογράμμισε το γεγονός ότι ο Ιωάννης Διώτης «έχασε» ένα από τα αντίγραφα USB, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχε σκοπιμότητα.

Κατά τον συνήγορο Τ. Βασιλακόπουλο, στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το USB, που κατέληξε στα χέρια του Κ. Βαξεβάνη, φαίνεται πως εγγράφονται αρχεία προγενέστερα από τη στιγμή της δημιουργίας του, και κατ’ επέκταση μπορεί να υπάρχει παρέμβαση στα δεδομένα.

Συνήγορος: Πώς γίνεται το στικ να δημιουργήθηκε τον Οκτωβρίου του 2012 και στις 4 και 5 Αυγούστου του 2010 να φαίνεται ότι εγγράφονται αρχεία;

Μάρτυρας: Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Μία απλή μέθοδος είναι να έχει αλλάξει η ημερομηνία του υπολογιστή.

Συνήγορος:
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε επαφή ούτε με τον κ. Βαξεβάνη, ούτε με την πηγή του δημοσιογράφου. Υπάρχει περίπτωση κάποιος να έπαιζε είτε με ειδικό πρόγραμμα είτε με αλλαγή της ημερομηνίας του υπολογιστή, ερήμην του Γ. Παπακωνσταντίνου;

Μάρτυρας: Εμείς έχουμε καταγράψει όσα έχουμε βρει. Αν κάποιος έπαιζε με τις ημερομηνίες, αυτό δεν μπορούμε να το δούμε.

Συνήγορος: Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας, στο ΣΔΟΕ, στο υπουργείο και αλλού, όπου φυτεύουμε ημερομηνίες όποτε μας αρέσει και όπου μας αρέσει ερήμην του Γιώργου Παπακωνσταντίνου…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.