Ο Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή τον σάλο που δημιουργήθηκε μετά το βίντεο που ανήρτησε ο Τάσος Ξιαρχό από βραδινή του έξοδο στο οποίο σχολιάζει με αρκετά άσχημο τρόπο μια κοπέλα από διπλανό τραπέζι για τα κιλά και τα ρούχα της δείχνοντας μάλιστα και το πρόσωπό της, καταδικάζει το περιστατικό και τονίζει πόσο σεβαστή πρέπει να είναι η διαφορετικότητα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, γράφει:

«Όταν ήμασταν μικροί, οι γονείς μας μας έλεγαν να μην κοροϊδεύουμε, να μην πειράζουμε τα άλλα παιδιά. Πως δεν είναι ωραίο, δεν πρέπει. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι ξέρουμε πως είναι να σε σχολιάζει ή ακόμα χειρότερα να προσπαθεί να σε κάνει ρεζίλι κάποιος. Είναι μια άσχημη αίσθηση και δεν ξεχνιέται εύκολα.

Το να σχολιάζεις λοιπόν κάποιον δημοσίως για το σώμα του, για την εμφάνισή του και μετά να ανεβάζεις σχετικό υλικό στα social media χωρίς τη θέλησή του, όχι απλά δεν είναι αστείο, είναι τραγικό. Πόσο μάλλον όταν έχεις υπάρξει στο παρελθόν και εσύ θύμα παρόμοιων τοξικών συμπεριφορών. Είναι απαράδεκτο.

Σίγουρα ο καθένας από μας έχει διαφορετική γνώμη και διαφορετική αισθητική ή αίσθηση της μόδας. Ο καθένας όμως είναι ελεύθερος να φοράει ό,τι θέλει και αυτό πρέπει να είναι απολύτως σεβαστό από όλους μας.

Γιατί πρέπει να είναι τόσο δύσκολο το να είναι κανείς απλά ο εαυτός του; Η κοινωνία μας είναι ήδη αρκετά τοξική. Δεν υπάρχει λόγος να την κάνουμε ακόμα χειρότερη.

Από την πλευρά μου, θέλω να βάλω στο δημόσιο διάλογο όλα τα ζητήματα που αφορούν στην διαφορετικότητα. Να καταστήσω σαφές με όλες μου τις δυνάμεις πως οτιδήποτε διαφορετικό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με χλευασμό, αλλά με σεβασμό. Είναι βασική αρχή της κοινωνίας που οραματίζομαι».

Η ανάρτηση του Παύλου Χρηστίδη στο Facebook:

Όταν ήμασταν μικροί, οι γονείς μας μας έλεγαν να μην κοροϊδεύουμε, να μην πειράζουμε τα άλλα παιδιά. Πως δεν είναι…

Posted by Παύλος Χρηστίδης on Wednesday, November 3, 2021