Μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων, απέναντι από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σταμάτησε η πομπή που συνοδεύει την Φώφη Γεννηματά στην τελευταία της κατοικία. Μετά το λαϊκό προσκύνημα και την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, η πομπή  προς το Α’ Νεκροταφείο έκανε μία στάση στη Βουλή, όπου η Φώφη Γεννηματά άφησε το αποτύπωμά της.

Το φέρετρο με τη Φώφη Γεννηματά, το οποίο παραμένει σκεπασμένο με τρεις σημαίες, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελλάδας βγήκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών εν μέσω χειροκροτημάτων. «Στο καλό», «αθάνατη» φώναζε ο κόσμος ενώ ρίχνει λουλούδια πάνω στο φέρετρο. Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η πομπή με προορισμό το Α΄ Νεκροταφείο.

Στις 14:00 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00. Τραγικές φιγούρες ο σύζυγός της, τα τρία παιδιά της και η αδερφή της, που είδε όλη την οικογένειά της να τη νικά ο καρκίνος.

Συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια του γιου της Φώφης Γεννηματά, Γιώργου, ο οποίος ανέφερε πως η η αγάπη και η στοργή της μητέρας του δεν είχε όρια.