Στη Μητρόπολη Αθηνών όπου από το πρωί έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται η αδερφή της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Μαίρη Γεννηματά.

Τα αγαπημένα της πρόσωπα όπως και πλήθος κόσμου έχουν σπεύσει στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης ώστε να πουν το «ύστατο χαίρε» στη μητέρα, σύζυγο, πολιτικό αλλά και γυναίκα Φώφη Γεννηματά, σε μια αληθινή αγωνίστρια της ζωής που επί χρόνια πάλευε με τον καρκίνο.

Στη Μητρόπολη επίσης βρίσκονται τα παιδιά της Φώφης Γεννηματάς (Αιμιλία, Γιώργος και Κατερίνα) μαζί με τον σύζυγό της Ανδρέα Τσούνη.

Φώφη Γεννηματά: Η εξομολόγησή της για τον καρκίνο και οι σκέψεις για τα παιδιά της

Σε συνέντευξή της το 2020 η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Ελεονώρα Μελέτη είχε μιλήσει για τα παιδιά της και τις σκέψεις που έκανε για αυτά.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα. Να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μην γνωρίσει το χάδι σου» είχε πει.

«Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους» συνέχισε τότε η Φώφη Γεννηματά και είχε εξομολογηθεί: «Με έπιανε τρόμος στη σκέψη ότι τα παιδιά μου που απέκτησα με τόσο κόπο και προσπάθεια θα μεγάλωναν χωρίς εμένα».

«Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας. Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα» είχε επίσης αναφέρει.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος